Gå til sidens indhold
HF Online
Lige nu kan du tilmelde dig fag på HF Online

Studieforløb

HF Online giver dig mulighed for at tage fag i den rækkefølge, der passer dig.

Du kan vælge imellem en lang række fag med start i både august og januar. Varigheden af dit forløb på HF Online afhænger af antallet af fag, du vælger, og hvor mange du læser ad gangen. 

 • Opbygning

  Hvordan er HF Online bygget op?

  På HF Online er det meget op til dig selv at vælge, hvordan din uddannelse skal bygges op. Du kan tage fagene i den rækkefølge, der passer til dig. Du kan selvfølgelig få hjælp og gode råd fra vores vejledere til at vælge de rigtige fag.

  HF Online foregår på den måde, at du læser dine fag i moduler. Når du starter på et fag, får du en afleveringsplan. Her kan du se de forskellige opgaver og afleveringsfrister, du har igennem hele forløbet.

  Du kan læse et, to eller tre fag ad gangen, alt efter hvilke fag du vælger, og hvor meget tid du har til rådighed. 

  Få en hel HF-eksamen

  Du kan også sammensætte dine fag på HF online, så du til sidst har en hel HF-eksamen, der giver dig adgang til de videregående uddannelser. Ønsker du en hel HF-eksamen skal du være opmærksom på, at den rummer obligatoriske fag med fremmøde, som kun udbydes på HF Blend eller HF Enkeltfag.

  Se fag i en HF-eksamen

  Læs nogle af dine fag på HF Blend

  Du kan også vælge at læse nogle af dine fag på HF Blend. Her foregår undervisningen i fagene i en kombination mellem online undervisning og fremmøde på seminarer og laboratoriedage.

  Læs mere om HF Blend

  Læs nogle af dine fag på HF Enkeltfag

  Du kan også vælge at læse nogle af dine fag på HF Enkeltfag. Her foregår undervisning på hold midt i København sammen med andre kursister.

  Læs mere om HF Enkeltfag
 • Fag

  Hvilke fag kan jeg læse på HF Online?

  På HF Online kan du vælge imellem en lang række af forskellige fag. Nogle af fagene er obligatoriske for at få en hel HF-eksamen, mens andre er valgfag. Vær opmærksom på at de obligatoriske kreative fag og laboratoriefag, som indgår i en hel HF-eksamen, kun kan tages på HF Blend. 

  Se fagbeskrivelser

  Du kan læse mere om fagenes indhold og eksamensformer i fagbeskrivelserne for de enkelte fag.

  Se fagbeskrivelser for HF Online
 • Holdudbud

  Hvilke aktuelle hold kan jeg tilmelde mig på HF Online?

  På HF Online udbyder vi en lang række fag med start i både august og januar. Du kan løbende se det aktuelle udbud af hold i vores online tilmelding.

  Se holdudbud

  I vores online tilmelding kan du få et overblik over de hold på HF Online, du kan tilmelde dig lige nu.

  Se holdudbud på HF Online
 • Varighed

  Hvor lang tid tager et forløb på HF Online?

  Det kan være meget forskelligt, hvor lang tid du bruger på at læse HF Online. Det kommer helt an på, hvor mange fag du vil læse og hvor mange du læser ad gangen.

  På HF Online findes der både helårsfag og halvårsfag. Nogle fag bliver også udbudt som turboforløb.

  Hvis du tager en hel HF-eksamen på HF Online tager det minimum 2 år. Hvis du vælger flere fag på høje niveauer, kan det også være nødvendigt at tage et halvt eller et helt år ekstra. De fag du ikke kan få på HF Online, kan du altid tage på HF Enkeltfag og HF Blend.

  Du kan også vælge at tage din HF-eksamen henover en længere periode. Det kommer helt an på, om du vil læse på fuld tid, eller om du fx har job eller andre interesser, du skal passe ved siden af.

  Helårsfag

  Faget tager ca. et helt skoleår.

  Halvårsfag

  Faget tager ca. et halvt skoleår.

  Turboforløb

  Nogle enkelte fag bliver udbudt som 12 ugers turboforløb.

  En hel HF-eksamen

  Det tager minimum 2 år og gerne 2½ eller 3 år at få en hel HF-eksamen på HF Online.

 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen på HF Online?

  På HF Online får du ikke standpunktskarakterer undervejs i fagene. Det betyder, at du afslutter alle fag med en eksamen. Du kan læse mere om eksamensformen på de enkelte fag i fagbeskrivelserne.

  Selvom al din undervisning foregår online, skal du møde op på KVUC, når du skal til eksamen.

 • Translokation

  Er der translokation på HF Online?

  På KVUC fejrer vi altid de nye HF-studenter med en festlig translokation. Hvis du tager en hel HF-eksamen på HF Online har du mulighed for at fejre din afsluttede uddannelse. Det kan du gøre sammen med venner og familie, som er meget velkomne til translokationen.

  Det er også her får du dit eksamensbevis, der vil blive holdt tale af rektor og være underholdende indslag. Flere lærere vil også være til stede for at fejre dig og dine medkursister.

  Studenter til fællessang ved HF translokation)

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I HF Online Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt, hvis du gerne vil starte på HF Online eller HF Blend.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GSK
GSK - Gymnasial supplering