Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Lige nu kan du søge optagelse på SOF-forårshold. Søg senest 1. december.

Byg oven på din HF

Med et supplerende overbygningsforløb (SOF) kan du bygge oven på din HF-eksamen, så du får adgang til at søge optagelse på din drømmeuddannelse på universitetet.

SOF er for dig, der har en HF-eksamen eller EUX 1. del og gerne vil læse videre på en lang videregående uddannelse på universitetet.

Læs om ansøgning

Om uddannelsen

Åbn dørene til de lange videregående uddannelser

SOF er et særligt tilrettelagt forløb på op til et halvt år, der giver dig adgang til at søge optagelse på de lange videregående uddannelser. Forløbet er for dig, der har en HF-eksamen eller en EUX 1. del.

Du er selv med til at sammensætte din overbygning i forhold til dine uddannelsesønsker. Hvilke fag du skal læse på overbygningen, afhænger derfor af, hvilken universitetsuddannelse du ønsker at søge optagelse på efter din supplering. Du skal dog min. læse et ekstra fag på A-niveau og et ekstra fag på B-niveau.

Her kan du læse mere om, hvad det vil sige at læse SOF, hvem uddannelsen er relevant for og hvilke muligheder du har, når du er færdig. 

Din vej til universitetet

SOF er et individuelt forløb, der tager udgangspunkt i dine uddannelsesønsker. Du er selv med til at sammensætte din overbygning, og vores vejledning hjælper dig med at tilrettelægge et individuelt forløb, der passer til dig.

Studieforløb

Få et overblik over forløbet

På SOF læser du min. to supplerende fag på A- og B-niveau. Her kan du læse mere om forløbet, hvilke fag du kan læse, hvor lang tid det tager, og hvordan eksamen foregår.

Læs mere om studieforløbet
Økonomi og SU

Få styr på økonomien

Det er gratis at læse SOF i de første to år, efter du har afsluttet din adgangsgivende eksamen. Her kan du læse mere om priser, betaling og dine muligheder for at søge økonomisk støtte.

Læs mere om økonomi og SU
Ansøgning

Sådan søger du optagelse

Du kan søge om optagelse på SOF via vores online tilmelding. Her kan du læse mere om hvordan du ansøger, hvornår du kan starte og hvilke optagelseskrav, du skal opfylde.

Læs mere om ansøgning
Vejledning

Her får du hjælp og vejledning

I GS Vejledningen er vi altid klar til at hjælpe dig. Både når du skal ansøge og undervejs i dit uddannelsesforløb. Her kan du læse mere om vejledning, faglig hjælp og muligheder for ekstra støtte.

Læs mere om vejledning
Byg oven på din HF-eksamen
Læs midt i København
Få adgang til de lange videregående uddannelser
Sammensæt dit forløb i forhold til dine uddannelsesønsker

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I GS Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt de fag og hold på GS, du gerne vil starte på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb