Byg oven på din HF

Med et supplerende overbygningsforløb (SOF) kan du bygge oven på din HF-eksamen, så du får adgang til at søge optagelse på din drømmeuddannelse på universitetet.

SOF er for dig, der har en HF-eksamen uden overbygning eller EUX 1. del og gerne vil læse videre på en lang videregående uddannelse på universitetet.

Læs om ansøgning

Om uddannelsen

Åbn dørene til de lange videregående uddannelser

SOF er et særligt tilrettelagt forløb på op til et halvt år, der giver dig adgang til at søge optagelse på de lange videregående uddannelser. Forløbet er for dig, der har en HF-eksamen uden overbygning eller en EUX 1. del.

Du er selv med til at sammensætte din overbygning i forhold til dine uddannelsesønsker. Hvilke fag du skal læse på overbygningen, afhænger derfor af, hvilken universitetsuddannelse du ønsker at søge optagelse på efter din supplering. Du skal dog min. læse et ekstra fag på A-niveau og et ekstra fag på B-niveau.

Her kan du læse mere om, hvad det vil sige at læse SOF, hvem uddannelsen er relevant for og hvilke muligheder du har, når du er færdig. 

Din vej til universitetet

SOF er et individuelt forløb, der tager udgangspunkt i dine uddannelsesønsker. Du er selv med til at sammensætte din overbygning, og vores vejledning hjælper dig med at tilrettelægge et individuelt forløb, der passer til dig.

Læs om studieforløb, SU, ansøgning og vejledning på SOF


Byg oven på din HF-eksamen

Læs midt i København

Få adgang til de lange videregående uddannelser

Sammensæt dit forløb i forhold til dine uddannelsesønsker

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I GS Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt de fag og hold på GS, du gerne vil starte på.

Kursister I Kreativt Fag

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb