Ordblind

Vil du i kontakt med Ordblinde-vejledningen? Find vores åbningstider og telefontider her.

Om ordblindhed

Ordblindhed er en varig funktionsnedsættelse, som betyder, at det er svært at koble bogstaver og lyde ved stavning og læsning. 5-7% af danskerne er ordblinde.

Alle ordblinde er forskellige, og derfor tilbyder KVUC vejledning til den enkelte. Som ordblind kan du også få læse- og skrivestøttende programmer, der kan læse ord eller tekst op for dig. Kontakt Ordblindevejledningen for at høre mere. Ring på tlf. 82 32 66 49 eller send en mail til obu@kvuc.dk.

Tegn på ordblindhed

Kender du tegnene på ordblindhed? I denne video kan du få et indblik i, hvordan Lasse, Birthe, Anne, Kim og Susanne hver især oplever deres ordblindhed.

Hvad vil det sige at være ordblind?

Ordblindhed kaldes også dysleksi. Det er medfødt og har intet at gøre med, hvor intelligent du er, eller om du har problemer med dine øjne. Ordblindhed kan vise sig i forskellige grader hos en person. Som ordblind oplever du typisk:

  • At du læser langsomt – især faglige tekster
  • At du har svært ved at læse nye ord
  • At du har svært ved at stave – især lange og usædvanlige ord
  • At du er usikker på dine formuleringer

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er ordblind, eller i hvilken grad du er det, kan du få taget en test, der viser det. På KVUC kan du gratis blive testet for ordblindhed. 

Podcast

Lyt til vores podcast om ordblindhed

KVUC's Læse- og Skrivecenter har skabt en podcastserie, der forsøger at nå rundt om det at være ordblind og ikke mindst, hvad man kan gøre for at overkomme alle udfordringerne.

Lyt til LSC-podcasten på Soundcloud

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I Ordblindevejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive testet for ordblindhed samt med tilmelding til ordblindeundervisning. Ring til os på tlf. 82 32 66 49 eller send en mail til obu@kvuc.dk.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb