Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
HF Online

Læs din HF online

På HF Online læser du alle dine HF-fag online som fjernundervisning og i din egen rækkefølge. Du kan læse dine fag, når du vil, og hvor du vil. 

Hvis du vælger at tage dine fag på HF Online, skal du, i de fleste tilfælde ikke møde op på skolen, før du skal til eksamen. Enkelte fag kombinerer fjernundervisning med holdundervisning, fremmødedage eller laboratorieøvelsesdage

Læs om Tilmelding

Om uddannelsen

Læs din HF, når du vil

Vil du gerne læse en hel HF-eksamen? Eller mangler du blot nogle bestemte fag for at komme ind på en videregående uddannelse? En HF med fjernundervisning er din mest fleksible måde at komme videre med dine fremtidige uddannelsesplaner.

Med HF Online får du en uddannelse af høj kvalitet, hvor du selv kan bestemme hvornår og hvor, du læser. HF som fjernstudie er især for dig, der godt kan lide at arbejde selvstændigt og strukturere din egen tid. Uddannelsens fleksibilitet gør, at du let finder den rette balance mellem din uddannelse, job, familieliv og fritid.

Om HF Online


Hvor?

Læs, lige hvor du vil

Hvornår?

Start i januar eller august

Hvem?

For dig, der vil læse HF-fag med fleksibilitet

Hvor du vil

En HF med fjernundervisning er relevant for dig, som ønsker mere frirum og selvbestemmelse i dit studieforløb. Når du tager din HF som fjernstudie, har du selv mulighed for at vælge, hvor du læser. Du kan læse hjemmefra, på biblioteket, en café eller endda i udlandet. Du skal i de fleste tilfælde først møde op på KVUC, når du skal til eksamen. Dermed kan du slippe for daglig transport frem og tilbage og tilpasse din uddannelse til din hverdag.

I dit tempo

Hvis du gerne vil læse en fuld HF-eksamen på HF Online, tager det ca. 2,5-3 år. Du kan også vælge at sprede uddannelsen over en længere tidsperiode afhængig af, om du vil studere på fuldtid eller deltid. Varigheden af din HF som fjernstudie kommer helt an på, hvor mange fag du læser ad gangen, og hvor mange fag, du ønsker at tage i alt. Du er derfor selv med til at tilrettelægge forløbet, så det passer til dine behov.

Studieforløb

Få et overblik over forløbet

På HF Online har du mulighed for selv at vælge, hvordan din uddannelse skal bygges op. Når du læser HF som fjernstudie, kan du fx selv bestemme, om du ønsker at tage et, to eller tre fag ad gangen og i hvilken rækkefølge. En HF med fjernundervisning er derfor oplagt for dig, som ønsker mere frirum og selvbestemmelse i dit studieforløb.
Her kan du læse mere om opbygningen af forløbet, fagene og eksamen.

Læs mere om studieforløbet
Økonomi og SU

Få styr på økonomien

Når du tilmelder dig et fag på HF Online, betaler du et deltagergebyr. Størrelsen på deltagergebyret varierer fra fag til fag. Hvis du tager en hel HF-eksamen som fjernundervisning, kan du få tilbagebetalt beløbet for de fag, der indgår i den. På HF Online har du også mulighed for at søge om SU efter de gældende regler på området. Her kan du læse mere om priser, muligheder for økonomisk støtte og betaling.

Læs mere om økonomi og SU
Tilmelding

Sådan tilmelder du dig

Du kan tilmelde dig HF Online via vores online tilmelding eller ved en samtale i HF Online Vejledningen. En vejleder hjælper dig med at finde de fag, der passer til dig, og får dig tilmeldt de rigtige hold. For at blive optaget på HF Online skal du have personlige og faglige kvalifikationer, der gør, at du kan følge undervisningen og fuldføre eksamen samt opfylde en række generelle krav. Her kan du læse mere om tilmelding, optagelseskrav, tilmeldingsfrister og undervisningsstart.

Læs mere om tilmelding
Vejledning

Her får du hjælp og vejledning

Som kursist på HF Online har du rig mulighed for at få faglig hjælp og støtte, selvom du læser HF som fjernstudie. Du har fx mulighed for at få hjælp til dine fag i studieværkstedet på skolen. Hvis du har spørgsmål til uddannelsen eller ønsker at tale med en vejleder om dine muligheder for faglig hjælp og støtte, kan du kontakte eller booke en tid i HF Online Vejledningen. Her kan du læse mere om muligheder for vejledning og andre støttetilbud.

Læs mere om vejledning

Se holdudbud

Overvejer du at starte på HF Online? I vores online tilmelding kan du altid se det aktuelle udbud af hold. Her kan du desuden få det fulde overblik over, hvilke fag du kan tilmelde dig lige nu og finde det hold, der passer dig bedst. Du kan vælge imellem en lang række fag, som har opstart i både august og januar. Varigheden af et fag varierer afhængig af arbejdsbyrden. Mens nogle fag tager et helt skoleår, tager andre fag kun ca. et halvt skoleår.

Se holdudbud på HF Online
Tag dine HF-fag i din egen rækkefølge
Kombinér med fag på HF Enkeltfag
Læs, hvor du vil, og når du vil
Åben døren til videregående uddannelse

Isaac forlod folkeskolen i 8. klasse med tre diagnoser, men HF Online på KVUC hjalp ham videre. I dag studerer han på Kunstakademiet og har fået udstillet sin kunst på bl.a. Kunsthal Charlottenborg.

Læs Isaacs historie her
Studieliv
Kursister går på græsset i Kongens Have

Hos os får du storbyen som dit nye studiemiljø

Som kursist på KVUC vil du opleve, at vores studieliv er præget af vores centrale placering midt i storbyen.

Læs mere om studielivet

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I HF Online Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt, hvis du gerne vil starte på HF Online.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb