HF Online

Økonomi og SU

På HF Online betaler du et deltagergebyr pr. fag, du tilmelder dig. Deltagergebyret varierer fra fag til fag. 

Hvis du tager en hel HF-eksamen, kan du få refunderet betalingen for de fag, der indgår i den. Du har også mulighed for at søge om økonomisk støtte. 

 

 • Priser

  Hvad koster det at læse på HF Online?

  Priser

  På HF Online betaler du et deltagergebyr pr. fag, du tilmelder dig. De fleste fag koster 550 kr. eller 1.400 kr.

  Få penge tilbage

  Hvis du tager en hel HF-eksamen, kan du få refunderet betalingen for de fag, der indgår i den.

  Forhøjet deltagerbetaling

  Hvis du er på alderspension eller efterløn, skal du betale 750 kr. ekstra pr. fag. Hvis du har en videregående uddannelse, skal du betale fuld deltagerbetaling. Fra ca. 8.000 kr. til ca. 25.000 kr. pr. fag.

 • Betaling

  Hvordan betaler jeg for mine fag på HF Online?

  Du kan betale for dine fag på HF Online på forskellige måder. Når du tilmelder dig via vores online tilmelding, betaler du i forbindelse med at du tilmelder dig. Hvis du tilmelder dig i HF Vejledningen, har du mulighed for at betale efterfølgende via vores online betalingsformular.

  Hvis du læser fuld tid på en anden gymnasial uddannelse (fx STX, HHX, HTX eller 2-årig HF) er det den skole, du går på, der skal betale for det HF-fag, du læser hos os. Ellers kan faget ikke indgå i dit fulde bevis.

   

 • SU/SVU

  Kan jeg få SU eller SVU på HF Online?

  SU

  Som kursist på HF Online kan du søge om SU (Statens Uddannelsesstøtte) efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SU hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget til SU. Du søger om SU via su.dk.

  Læs mere om SU

  SVU

  Som kursist på HF Online kan du søge om SVU (Statens Voksenuddannelssesstøtte) efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SVU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget til SVU. Du søger om SVU via svu.dk.

  Læs mere om SVU
 • Bøger og computer

  Kan jeg låne materialer til mine fag på HF Online?

  Lån af bøger

  De bøger, du skal bruge til undervisningen på HF Online, kan du låne gratis på KVUC. Til nogle af fagene vil der være krav om, at du selv downloader et regneprogram (CAS-værktøj kaldet TI-Nspire). I mange af fagene på HF Online vil du også bruge elektroniske bøger og andet digitalt undervisningsmateriale. Det får du adgang til, når du starter.

  Egen bærbare computer

  På HF Online skal du have din egen bærbare computer til rådighed. Det er nødvendigt for, at du kan gennemføre dit online studieforløb.

  Vi anbefaler at du anvender en opdateret PC eller Mac, da fx Chromebooks ikke kan downloade de programmer, der i nogle fag er nødvendige for, at du kan gå til eksamen.

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I HF Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt den uddannelse på HF, du gerne vil starte på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb