2-årig HF

HF Menneske og samfund

HF Menneske og samfund er for dig, der har en særlig interesse for menneskers udvikling, vilkår og muligheder.

Du overvejer måske at uddanne dig til pædagog, socialrådgiver eller folkeskolelærer.

På HF Menneske og samfund vil du komme til at arbejde med de kulturelle og sociale udfordringer, som karakteriserer det moderne liv både for mennesker, institutioner og samfund. Du får indsigt i danske og internationale samfundsforhold inden for sociologi, politik og økonomi. Eksempler på spørgsmål du kan komme til at beskæftige dig med på HF Menneske og samfund er, hvordan vi indretter og udvikler vores velfærdssamfund og hjælper børn, unge og voksne videre i livet.

Vi samarbejder direkte med pædagog- og læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole, og du vil blandt andet vil møde studerende herfra, arbejde med cases, høre om studiemiljø, praktik osv. på disse uddannelser.

På HF Menneske og samfund foreslår vi to bestemte linjefag. Du har også mulighed for at vælge andre relevante linjefag, så du kan målrette din HF endnu bedre til den videregående uddannelse, du gerne vil læse videre på.

Direkte optagelse

De fag og niveauer, du vælger på den 2-årige HF, kan få indflydelse på, hvilke videregående uddannelser du kan søge direkte optagelse på. På Adgangskortet.dk kan du se, hvilke videregående uddannelser dit valg af fag giver adgang til.

Gå til Adgangskortet

Få hjælp af 2-årig HF Vejledningen

Du kan kontakte Vejledningen for den 2-årige HF, hvis du har spørgsmål om uddannelsen eller ansøgningsprocessen.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb