I Religion B vil du komme til at beskæftige dig med fire af verdensreligionerne. Først og fremmest kristendom og islam, der er obligatoriske. Ud over det to andre religioner, der kan variere. Det kan for eksempel være hinduisme og jødedom. Du vil også komme til at dykke ned i et velafgrænset og veldefineret religionsfagligt emne. Eksempler på emner kan være konversion, bøn eller de forskellige religioners natursyn. Du vil komme til at læse både baggrundslitteratur om religionerne og autentiske religiøse kildetekster. Dem vil du blive trænet i at analysere og fortolke.
På Religion på B-niveau vil du komme længere ud i hjørnerne af religionerne og deres begrebsverdener. Du vil også komme til at beskæftige dig mere direkte og dybdegående med religionsfaglige teorier og metoder. Du vil desuden, ud over at læse en bred vifte af kortere kildetekster, komme til at læse og arbejde med en enkelt længere religiøs eller religionsfaglig tekst. Det kaldes hovedværkslæsning. Eksempler på sådan et hovedværk kunne være Johannesevangeliet fra Det Nye Testamente. Det kunne også være det hinduistiske helligskrift Bhagavadgita eller religionshistorikeren Mircea Eliades bog 'Helligt og profant'.
Når du har gennemgået Religion på B-niveau, vil du have opnået en temmelig stor viden om konkrete religioner og religionsfaglige emner. Samtidig vil du have fået en grundig træning i at analysere religiøse tekster, billeder m.m. med brug af faglige begreber. Du vil være godt rustet til at kunne forholde dig til, hvordan forskellige menneskers syn på livet og verden kan variere, alt efter deres religiøse baggrund og stillingtagen.