Om KVUC

Se alle nyheder

KVUC er med i nyt SPS-netværk

Sammen med fire andre skoler har KVUC taget initiativ til et fagligt forum for SPS-ansatte, der via videndeling og sparring på SPS-området skal medvirke til, at flere kursister gennemfører deres uddannelse.

Når kursister påbegynder deres uddannelse på KVUC og andre uddannelsesinstitutioner har de desværre ikke alle lige gode chancer for at gennemføre. For eksempel har kursister med psykiske udfordringer eller fysiske handicap større risiko for at falde fra end andre kursister. Forskning viser dog heldigvis, at specialpædagogisk støtte (SPS) kan medvirke til at udligne uligheden og gøre flere kursister i stand til at gennemføre deres uddannelse.

Der er dog behov for mere viden om, hvad der virker i praksis, og hvilke tilgange der skaber mest værdi. Samtidig har der ikke været et fagligt forum dedikeret til SPS for og med SPS-ansatte på tværs af erhvervs- og gymnasiale uddannelser. Indtil nu.

Sammen med fire andre skoler har KVUC nemlig taget initiativ til Raidos SPS-netværk, et fagligt forum for SPS-ansatte, der via øget videndeling og sparring skal medvirke til at flere kursister lykkes med deres uddannelse. NGO'en Raido er SPS-netværkets sekretariat.

Studiechef på KVUC, Sine Münchow, udtaler, at KVUC er med i Raidos SPS-netværk, fordi KVUC's SPS-vejledere kan få utroligt meget ud af mødes og sparre med kolleger fra andre skoler: 

Målet er at få endnu flere kursister til at lykkes med uddannelsen, og vi ser et stort potentiale for at løfte kvaliteten gennem øget praksisnær videndeling på dette område.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb