Om KVUC

Se alle nyheder

KVUC er udpeget som Team Danmark-uddannelsespartner i 2022-2024

KVUC fortsætter det tætte samarbejde med Team Danmark om at skabe fleksible rammer for elitesportsudøvere, der ønsker at færdiggøre eller supplere deres ungdomsuddannelse uden at gå på kompromis med deres sport.

Bordtennisspiller Thea Amalie Nielsen er én af de unge danske atleter, der kombinerer elitesport med HF-fag på KVUC.

Som ung elitesportsudøver er sportslige ambitioner, hård træning og turneringer helt naturligt i fokus, men mange unge atleter og deres forældre er samtidigt opmærksomme på behovet for en ungdomsuddannelse, der kan holde døren til videre uddannelse i fremtiden åben.

Det kan dog mildest talt være svært at kombinere en gymnasial ungdomsuddannelse med sport på eliteplan, for på gymnasierne er fravær fravær - også selvom det er forårsaget af træningsophold eller turneringer i udlandet.

Her kommer KVUC ind i billedet med HF Elitesport - skræddersyede HF-forløb, som tilbydes i samarbejde med bl.a. Team Danmark. Samarbejdet er netop blevet fornyet, da KVUC er udpeget som officiel Team Danmark-uddannelsespartner i 2022-2024.

Dual career-konsulent hos Team Danmark, Christina Teller, udtaler i den forbindelse, at KVUC gør en stor forskel for atleter, der ønsker at supplere deres ungdomsuddannelse med fag eller færdiggøre deres gymnasiale ungdomsuddannelse:

I Team Danmark er vi meget glade for at fortsætte det gode og tætte samarbejdet med KVUC som uddannelsespartner 2022-2024. KVUC har gode, fleksible rammer for eliteatleter, der oplever at der kan laves skræddersyet planlægning og gennemførelse af deres uddannelsesforløb.  

Hun fremhæver den meget høje grad af fleksibilitet, som KVUC kan tilbyde atleterne. På HF Elitesport kan de tage fag online eller på hold, læse på fuld tid eller blot et enkelt fag eller to samt holde pauser i perioder, hvor sporten kræver mere plads. KVUC kan også arrangere supplerende undervisning, hvis atleterne har sportsrelateret fravær, samt lave individuelle afleveringsplaner og sikre fleksible eksamensdatoer. 

Én af de unge danske elitesportsudøvere, der benytter sig af HF Elitesport, er Thea Amalie Nielsen. Hun dyrker bordtennis på eliteplan og supplerer samtidigt sin gymnasiale eksamen med HF-fag. For hende har det betydet, at hun hverken behøver at gå på kompromis med sin sport eller uddannelsesdrømme:

Jeg har oplevet en rigtig stor fleksibilitet fra skolens side - både hvad det angår afleveringsfrister, men også hvis nogle af fremmødedagene har kollideret med vigtige turneringer (...) Hvis man som mig mangler nogle fag fra gymnasiet for at kunne søge ind på drømmeuddannelsen samtidig med, at man vil gå all-in på sin sport, så er online supplering på KVUC en rigtig god løsning!

En anden er cykelrytter Nicklas Larsen, der udtaler:

Det har været rigtig godt for mig at tage en uddannelse på HF Online. Det med, at jeg altid kan have min skole med og selv kan administrere min tid, gør at jeg kan få det passet ind i mit program, så jeg ikke skal gå på kompromis med sporten. Udover det er det jo også rigtig smart, at jeg selv kan være med til at sammensætte mit forløb, så jeg får de fag, jeg gerne vil have og kan bruge. 

Atleter inden for en bred palet af sportsgrene, herunder fodbold, svømning, golf, sejlsport, tennis, cykling, ishockey, isskøjtedans, basketball og badminton, læser HF-fag på KVUC. 

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb