Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

KVUC får godkendelse til at oprette en ekstra HF ASF-klasse

Godkendelsen kommer fra Børne- og Undervisningsministeren på baggrund af en indstilling fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og er en anerkendelse af KVUC’s særlige kompetencer på ASF-området.

Mandlig kursist til samtale på KVUC

Til august byder KVUC velkommen til en ekstra 2-årig HF-klasse for kursister med diagnoser inden for autismespektrum-forstyrrelser (ASF).

HF ASF er tilrettelagt så undervisningen og de fysiske rammer er specielt tilpasset ASF-kursister, og alle kursister får tilknyttet en mentor. Uddannelsen giver adgang til korte, mellemlange og lange videregående uddannelser. 

Godkendelsen til at oprette en ekstra HF ASF-klasse kommer fra Børne- og Undervisningsministeren på baggrund af en indstilling fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

13 andre skoler udover KVUC havde søgt godkendelse, og KVUC fik den bl.a. som følge af vores særligt store viden om elevgruppen.

Rektor Anita udtaler:

Vi er utroligt glade for at kunne oprette en ekstra HF ASF-klasse. KVUC har længe gjort opmærksom på behovet for flere ungdomsuddannelsespladser til autistiske unge. Vi oplever alt for ofte, at vi må afvise ansøgere, der ellers besidder de faglige og kognitive evner til at tage en gymnasial ungdomsuddannelse. Den ekstra HF ASF-klasse er derfor et skridt i den rigtige retning og samtidig en anerkendelse af KVUC’s særlige kompetencer på ASF-området.

Læs mere

Nyhed

KVUC indleder Grønlandssamarbejde på den 2-årige HF-uddannelse

Med støtte fra Nordplus har KVUC indgået et samarbejde med skolen KTI på Grønland om et klasseudviklingsprojekt på vores 2-årige HF-uddannelse.

Læs mere
Nyhed

Ny analyse dokumenterer VUC-sektorens bidrag til det danske samfund

En HF-uddannelse på VUC er en god investering både for den enkelte kursist og for samfundet som helhed. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens E…

Læs mere
Nyhed

KVUC indgår samarbejde med VUC Erhverv Sjælland

KVUC er nu gået med i samarbejdet med de tre sjællandske VUC’er: HF & VUC Klar, Nordvestsjællands HF & VUC og VUC Storstrøm. Dermed bliver VUC Erhverv…

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb