Om KVUC

Se alle nyheder

KVUC får godkendelse til at oprette en ekstra HF ASF-klasse

Godkendelsen kommer fra Børne- og Undervisningsministeren på baggrund af en indstilling fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og er en anerkendelse af KVUC’s særlige kompetencer på ASF-området.

Til august byder KVUC velkommen til en ekstra 2-årig HF-klasse for kursister med diagnoser inden for autismespektrum-forstyrrelser (ASF).

HF ASF er tilrettelagt så undervisningen og de fysiske rammer er specielt tilpasset ASF-kursister, og alle kursister får tilknyttet en mentor. Uddannelsen giver adgang til korte, mellemlange og lange videregående uddannelser. 

Godkendelsen til at oprette en ekstra HF ASF-klasse kommer fra Børne- og Undervisningsministeren på baggrund af en indstilling fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

13 andre skoler udover KVUC havde søgt godkendelse, og KVUC fik den bl.a. som følge af vores særligt store viden om elevgruppen.

Rektor Anita udtaler:

Vi er utroligt glade for at kunne oprette en ekstra HF ASF-klasse. KVUC har længe gjort opmærksom på behovet for flere ungdomsuddannelsespladser til autistiske unge. Vi oplever alt for ofte, at vi må afvise ansøgere, der ellers besidder de faglige og kognitive evner til at tage en gymnasial ungdomsuddannelse. Den ekstra HF ASF-klasse er derfor et skridt i den rigtige retning og samtidig en anerkendelse af KVUC’s særlige kompetencer på ASF-området.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb