HF Enkeltfag

Økonomi og SU

På HF Enkeltfag betaler du et deltagergebyr pr. fag, du tilmelder dig. Deltagergebyret varierer fra fag til fag. 

Hvis du tager en hel HF-eksamen, kan du få refunderet betalingen for de fag, der indgår i den. Du har også mulighed for at søge om økonomisk støtte. 

 • Priser

  Hvad koster det at læse HF Enkeltfag?

  Priser

  På HF Enkeltfag betaler du et deltagergebyr pr. fag, du tilmelder dig. De fleste fag koster 550 kr. eller 1.400 kr.

  Få penge tilbage

  Hvis du tager en hel HF-eksamen, kan du få tilbagebetalt pengene for de fag, der indgår i denne. 

  Forhøjet deltagerbetaling

  Hvis du er på alderspension eller efterløn, skal du betale 750 kr. ekstra pr. fag. Hvis du har en videregående uddannelse, skal du betale fuld deltagerbetaling. Fra ca. 8.000 kr. til ca. 25.000 kr. pr. fag.

 • Betaling

  Hvordan betaler jeg for mine fag på HF Enkeltfag?

  Du kan betale for dine fag på HF Enkeltfag på forskellige måder. Når du tilmelder dig online, betaler du i forbindelse med din tilmelding. Hvis du tilmelder dig i HF Vejledningen, har du mulighed for at betale efterfølgende via vores online betalingsformular.  

  Hvis du læser fuld tid på en anden gymnasial uddannelse (fx STX, HHX, HTX eller 2-årig HF) er det den skole, du går på, der skal betale for det HF-fag, du læser hos os. 

 • Refusion

  Kan jeg få mine penge tilbage?

  Hvis du har gennemført en HF Fagpakke eller har fået et HF-eksamensbevis, kan du søge om at få tilbagebetalt dit deltagergebyr. Vær opmærksom på, at det kun er gyldige og afsluttede eksamensbeviser udstedt af KVUC, der kan bruges.

 • SU og SVU

  Kan jeg få SU eller SVU på HF Enkeltfag?

  SU

  Som kursist på HF Enkeltfag kan du søge om SU efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget til SU. Du søger om SU via su.dk.

  Læs mere om SU

  SVU

  Hvis du er i arbejde, kan du som kursist på HF Enkeltfag søge om SVU efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SVU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget til SVU. Du søger om SVU via svu.dk

  Læs mere om SVU
 • Bøger og computer

  Kan jeg låne materialer til mine fag på HF Enkeltfag?

  Lån af bøger

  De bøger du skal bruge til undervisningen på HF Enkeltfag, kan du låne gratis på KVUC. Til nogle af fagene vil der være krav om, at du selv downloader et regneprogram (et CAS-værktøj kaldet TI-Nspire).

  Medbring egen computer

  På HF Enkeltfag skal du medbringe din egen bærbare computer. Det er nødvendigt for, at du kan deltage aktivt i undervisningen.

  Vi anbefaler at du anvender en opdateret PC eller Mac, da fx Chromebooks ikke kan downloade de programmer, der i nogle fag er nødvendige for, at du kan gå til eksamen.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb