GS

Studieforløb

På GS kan du tage et eller to fag ad gangen alt efter, hvor mange fag du har brug for at supplere i. Vil du supplere på vores sommerhold, kan du kun læse et enkelt fag.

Du kan få undervisning i de fag, der optræder som specifikke adgangskrav til de videregående uddannelser. 

 • Opbygning

  Hvordan er GS bygget op?

  Om foråret og efteråret kan du tage et eller to fag ad gangen alt efter, hvor mange fag du har brug for at supplere i. Undervisningen kan foregå både dag og aften.

  Om sommeren kan du kun supplere med et enkelt fag. Sommerholdene er planlagt som komprimerede undervisningsforløb, der giver dig mulighed for at supplere din eksamen på 4 uger i din sommerferie med en efterfølgende eksamen et par uger senere. Undervisning er planlagt i tidsrummet mellem kl. 8.00 og kl. 16.00.

  Undervisningen på GS-holdene foregår på KVUC eller en af de andre skoler i hovedstaden eller på Sjælland. Her går du på et hold og deltager i almindelig klasseundervisning, præcis som du er vant til fra fx gymnasiet.

 • Fag

  Hvilke fag kan jeg læse på GS?

  På GS kan du få undervisning i fag, der optræder som specifikke adgangskrav til de videregående uddannelser.

  Vær opmærksom på at alle fag ikke altid udbydes på både forårs- og efterårshold og som sommersupplering.

  Se fagbeskrivelser

  Du kan læse mere om fagenes indhold og eksamensformer i fagbeskrivelserne for de enkelte fag.

  Se fagbeskrivelser for GS
 • Hold og skema

  Hvilke aktuelle hold kan jeg tilmelde mig?

  På GS udbyder vi en lang række fag med holdstart i forår, efterår og sommer. Du kan altid se det aktuelle udbud af hold i vores online tilmelding.

  Se hold og skema

  I vores online tilmelding kan du få et overblik over de hold på GS, du kan tilmelde dig lige nu.

  Se hold og skema for GS
 • Varighed

  Hvor lang tid tager et forløb på GS?

  Et fag på GS-hold i foråret eller efteråret varer normalt mellem 8-12 uger med en efterfølgende eksamen. Vi anbefaler, at du maksimalt supplerer to fagniveauer pr. halvår. Hvis du skal supplere i tre eller flere fagniveauer, vil det normalt tage et helt skoleår.

  Undervisningen på GS-sommerhold er tilrettelagt som et intensivt turboforløb fra ca. d. 6. juli og 4 uger frem efterfulgt af eksamen i midt/slut august. Eksamensdatoerne får du oplyst ved holdstart. Du vil typisk have 37 timers undervisning om ugen og skal også beregne tid til forberedelse ved siden af og repetition inden din eksamen.

 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen på GS?

  På GS afslutter du alle dine fag med en mundtlig og/eller skriftlig prøve. Du kan læse mere om eksamensformen på de enkelte fag i fagbeskrivelserne.

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I GS Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt de fag og hold på GS, du gerne vil starte på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb