Se alle kursistfortællinger

HF Elitesport på KVUC giver Niklas den nødvendige fleksibilitet

20. april 2022 | Af Katrine Johanne Lund

Niklas Larsen vandt sølv ved OL i Tokyo 2021, og ved siden af karrieren som cykelrytter er han i gang med at tage en HF-uddannelse på KVUC. KVUC er nemlig Team Danmark-uddannelsespartner og tilbyder fleksible HF-forløb, der gør det nemt for Niklas at kombinere elitesport og uddannelse.

HHX var ikke det rette for Niklas

Da Niklas oprindeligt skulle søge ind på en ungdomsuddannelse, faldt valget på HHX. Men halvvejs igennem uddannelsen kunne han mærke, at uddannelsen ikke var den rigtige for ham. Han følte sig drænet af den og besluttede sig for at holde en pause og fokusere udelukkende på cykelsporten. Senere begyndte ønsket om at have noget ved siden af cyklingen dog at vokse stille og roligt, så ikke alt handlede om at cykle. I samarbejde med Team Danmark og KVUC's HF Vejledning fandt Niklas en løsning, der passer til hans liv som elitesportsudøver.

Jeg fandt ud af, at det betød meget for mig at have noget andet at give mig til end min cykling, så jeg kunne udvikle mig på andre fronter. Og der følte jeg, at en HF-uddannelse var en rigtig god mulighed.

HF Elitesport giver Niklas den fleksibilitet, han har brug for

Fordelen ved HF Elitesport på KVUC er muligheden for at sammensætte et studieforløb tilpasset den enkelte sportsudøver. Forløbet kan bestå af holdundervisning med fremmøde, onlineundervisning eller en kombination og der kan skrues op eller ned for undervisningen og holdes pauser, hvis sporten i perioder skal have mere plads. Det blev aktuelt for Niklas, da han i sommeren 2021 deltog i OL i Tokyo, og havde brug for fuldkomment fokus på træningen.

HF Elitesport er fleksibelt, og man kan tilpasse det til en vis grad, hvilket gør at der er rigtig mange ting, der kan lade sig gøre. Både KVUC og Team Danmark har været rigtig villige til at få det til at lade sig gøre, så jeg kan tage en uddannelse på en måde, der føles rimelig normal.

HF Elitesport åbner mange døre til videre uddannelse i fremtiden

Lige nu fokuserer Niklas både på sin cykelsportskarriere og sin HF-uddannelse. Han er glad for, at HF-uddannelsen åbner mange døre og giver ham muligheden for at tage en videregående uddannelse, hvis han har lyst til det i fremtiden. Han har ikke lagt sig fast på noget konkret, men ser frem til at tage HF-fag såsom fysik og kemi, og han kan ikke afvise, at hans fremtid måske indeholder noget fra en naturvidenskabelig retning.

Flere kursistfortællinger

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb