Oplev os

Se alle kursistfortællinger

HF Enkeltfag hjælper Ibrahim på vej mod hans livslange uddannelsesdrøm

10. maj 2022 | Katrine Johanne Lund

Ibrahim er født i Danmark, men da han var 12 år, tog hans far ham til Syrien, og her voksede Ibrahim op. Da der udbrød krig i landet i 2012, måtte han afbryde sin uddannelse. I 2019 kom han til Danmark igen, og fra at lære basis dansk og matematik er han på kun to år nu i gang med en HF-uddannelse på KVUC. HF'en skal hjælpe ham tættere på hans livslange drøm om at læse videre på universitetet.

Fra eventyrbøger til romaner

Da Ibrahim vendte tilbage til Danmark i 2019, ville han integreres i samfundet og lære dansk, men det viste sig at være sværere end først antaget. Selvom han er født i Danmark, havde han efter årene i Syrien ingen erindring om det danske sprog. Det betød, at han måtte starte helt forfra med at lære dansk. Han tog på biblioteket og begynde at lære sig selv dansk ved hjælp af den danske ordbog og forskellige danske bøger. Han startede med små eventyrbøger og endte til sidst med at læse danske romaner. På dette tidspunkt syntes han, at han var klar til en større udfordring. Den fandt han tilfældigt på Facebook. Her så han en annonce for uddannelse på KVUC og tænkte, at han havde fundet sin næste opgave at prøve kræfter med.

KVUC får to tommelfingre op

På kun to år er Ibrahim gået fra at lære dansk og matematik på basis-niveau til i dag at være i gang med at læse sin HF. Lærerne på hans hold på Almen Voksenuddannelse (9. og 10. klasse for voksne) anbefalede ham at gå skridtet videre med sin uddannelse og tage en HF-uddannelse. Dét er han rigtig glad for den dag i dag og er glad for at KVUC har fulgt ham fra 9. klasse til hans HF-uddannelse. Ibrahim læser sin HF-uddannelse som HF Enkeltfag, hvilket betyder, at han er med til selv at bestemme, hvordan hans uddannelse skal bygges op, og hvor langt tid den skal tage. Lige nu har han tre HF-fag og står til at blive student i 2024.

På de forskellige hold på HF Enkeltfag møder man rigtig mange nye mennesker, og der er plads til at være den, man er. Miljøet på skolen er rigtigt godt, og lærerne er rigtig gode. Der er plads til at stille spørgsmål og gøre det på sin egen måde.

Når man spørger, om Ibrahim er glad for at gå på KVUC, er der ingen tvivl: "ja" lyder svaret med to tommelfingre opad. Noget, han især er begejstret over, er lærernes undervisningsmetoder og at få lov til at afprøve teori i praksis. Det er blevet gjort ved blandt andet i Dansk at tage på museum, i Geografi at besøge et kalkbrud og i Fysik at lave forsøg. Ibrahim havde aldrig prøvet den form for undervisning, før han startede på KVUC.

Det er noget helt andet at få lov til at afprøve teori i praksis. Det har jeg aldrig prøvet før, og det giver mig en helt anden forståelse af stoffet.

Drømmen er stadig intakt

Ibrahims drøm er stadig den samme som dengang han levede i Syrien – nemlig at læse computerteknologi på universitetet. Teknologi har altid fascineret ham og været en stor interesse siden han var barn. Derfor føler han, at det er en naturlig vej at gå for ham. For at kvalificere sig til optagelse på uddannelsen, skal han have nogle bestemte fag og et bestemt gennemsnit. Det arbejder han pt. hårdt hen imod og glæder sig til at blive HF-student fra KVUC i 2024.

Flere kursistfortællinger

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb