Om KVUC

Se alle nyheder

Verdensmålsuge på KVUC – en vigtig mission og festlig tradition

For fjerde år i træk har KVUC sat fokus på FN’s verdensmål i uge 9. Hele ugen har kursister og medarbejdere kunnet deltage i foredrag, oplæg og workshops med fokus på verdensmålene.

Et spækket og varieret program 

Verdensmålsugen anno 2023 bød bl.a. på oplæg af forsker og forfatter Gregers Andersen om kulturens klimakamp og oplæg af foreningen Havhøst om produktion af bæredygtige fødevarer i havet. Forfatterne Rasmus Nikolajsen og Rasmus Daugbjerg læste højt af deres poesi om natur og klima, og foreningen Vild Med Vilje fortalte om biodiversitet i Danmark.Midt på ugen blev kursister og medarbejdere også klogere på klimaetik, da Poul Storgaard Mikkelsen hold foredrag om emnet, og tidligere generalkonsul i Rusland, Jens Worning, gav en status på krigen i Ukraine. 

Der var også mulighed for at træne 'verbal-selvtillids-musklen' til såkaldt Demokrati Fitness. Trænerne bag konceptet mener, at demokrati er noget, man skal træne – og det må godt både være sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens.Derudover har kursisterne i ugens løb kunnet bytte tøj med andre kursister ved Miljørådets tøjbyttebazar, lære at hækle en studenterhue og se en udstilling om 2.R’s spændende studietur til Uganda. Turen skete i samarbejde med NGO'en DreamTown og var støttet med midler fra Globuspuljen.Verdensmålsugen er en vigtig mission og festlig tradition

FN’s verdensmål er en del af KVUC’s profil, værdigrundlag, undervisning og drift. KVUC har bl.a. derfor etableret et miljøråd, der skal bidrage til, at verdensmål og bæredygtighed bliver en integreret del af undervisningen og praksis i hverdagen. I samme tråd er der etableret en arbejdsgruppe, der fast har til opgave at planlægge Verdensmålsugen i uge 9. KVUC er endvidere Grønt Flag-certificeret og CHORA 2030-verdensmålscertificeret skole.

Verdensmålene handler om dagsordner, der berører os alle. Derfor mener vi også, at det er en vigtig del af et uddannelsesforløb at kende målene og at arbejde med både udfordringer, sammenhænge – og ikke mindst løsninger. Vi ser også KVUC som en del af det arbejde. Vi arbejder med uddannelse hver dag. Vi er med til at sikre adgang til kvalitetsuddannelse for alle gennem hele livet, også når man er voksen – altså bidrager vi til Verdensmål 4. Vi spiller på den måde en vigtig rolle i at sikre bæredygtighed i Danmark.

KVUC markerede for første gang Verdensmålsugen i 2020. Det er altså her i 2023 fjerde gang, at kursister og medarbejdere har kunnet deltage i aktiviteter med verdensmålene i fokus. Som rektor Anita Lindquist Henriksen siger:

Verdensmålsugen på KVUC er ganske særlig. En fin, relevant og også festlig tradition, som bryder hverdagen for både kursisterne og os. Igen i år har programmet været rigt og varieret, så alle kunne være med.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb