Om KVUC

Se alle nyheder

Kursister får stort udbytte af specialpædagogisk støtte på KVUC

SPS for kursister med en psykisk funktionsnedsættelse medvirker bl.a. til at skabe øget overskud, bedre mestring af eksamens-situationer samt understøtte gennemførsel af uddannelsesforløb. Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt 80 SPS-kursister på KVUC.

KVUC yder specialpædagogisk støtte til kursister med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse eller tilsvarende vanskeligheder, der skal sikre, at de kan tage en uddannelse på lige hvilkår med andre kursister. En spørgeskemaundersøgelse blandt 80 SPS-kursister i alderen 18-46 år tegner et billede af, at indsatsen gør en markant og positiv forskel for kursisterne.

Mere overskud og større selvaccept

Ser man på trivsel og personlig udvikling svarer 73% af deltagerne i undersøgelsen, at SPS bidrager til, at de får mere overskud, mens 75% føler, at SPS hjælper dem med at opnå større accept af deres egne udfordringer. I samme boldgade oplever 63% bedre at kunne håndtere egne følelser og tanker med hjælp fra deres SPS-vejleder.

Min SPS-vejleder er den eneste, der formår at tale mig til ro, hver gang jeg er presset pga. skole, egne forventninger, personlige udfordringer osv. Og jeg ved, at jeg altid har det bedre efter en samtale.

                                                                                                                          - SPS-kursist

Bedre håndtering af skolearbejde og eksamener

Når det kommer til det faglige, svarer kursisterne i undersøgelsen, at specialpædagogisk støtte bidrager til at gøre dem bedre til at planlægge og prioritere skolearbejde (73%) samt til at håndtere skriftlige (77%) og mundtlige (58%) opgaver. Hele 79% mener, at SPS gør dem bedre til at mestre eksamenssituationer.

Det er rart at få hjælp til at strukturere mine lektier og afleveringer, når det hele kører stærkt med skolen, og også at få sat nogle rammer, så min perfektionisme ikke tager overhånd, og jeg kører mig selv ned på det.

                                                                                                                         - SPS-kursist

Øget gennemførsel af uddannelsesforløb

Gennemførsel er et centralt pejlemærke for SPS-indsatsen på KVUC, og det er derfor meget positivt, at 84% af de adspurgte kursister i undersøgelsen vurderer, at SPS er vigtigt for gennemførslen af deres uddannelsesforløb. Kursister med psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser er nemlig generelt i større risiko for at falde fra deres uddannelse end andre kursister.

Jeg er meget glad for min SPS-vejleder, og det er det, der gør, at jeg ikke er gået psykisk ned og har måttet opgive mit studie.

                                                                                                                          - SPS-kursist

Studiechef på KVUC, Sine Münchow, er glad for undersøgelsens resultater: "Det er en lille undersøgelse, men den peger på, at vi er på rette vej med de redskaber, vi benytter i arbejdet med kursisterne. Den viser også, at det relationsarbejde, som KVUC's SPS-vejledere bruger meget tid på at etablere med kursisterne, virker i det lange løb."

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb