Spansk begyndersprog A

Læs Spansk begyndersprog på A-niveau

På Spansk begyndersprog A får du viden om kultur, historie og samfundsforhold i Spanien og andre spansktalende områder gennem bl.a. tekst, film og musik. Du lærer også at forstå talt og skrevet spansk fra forskellige områder, og at udtrykke dig mundtligt og skriftligt. 

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Spansk begyndersprog A?

  I Spansk begyndersprog på A-niveau lærer du om kultur, historie og samfundsforhold i Spanien og spansktalende lande og områder såsom Latinamerika gennem bl.a. tekst, film og musik.  

  Undervisningen er organiseret i 3-6 emner, hvor vi opbygger et ordforråd til hvert emne og læser korte tekster, sangtekster og ser dokumentarer og film på spansk. På den måde lærer du at forstå skrevet og talt spansk. Et eksempel på et emne kunne være familiestrukturer og traditioner i Spanien og Latinamerika samt unges engagement i klimaet. 

  Du lærer også at udtrykke dig mundtligt og skriftligt på spansk om de emner, du læser om, så du kan kommunikere på et enkelt spansk.

  Du lærer endvidere at arbejde nogenlunde systematisk med sproget, så du kan tale om et emne med egne ord, og du udvikler strategier for at kommunikere på en simpel og effektiv måde. Ligeledes får du indsigt i, hvordan du kan benytte relevante hjælpemidler såsom ordbog og grammatik.

  Læreplan for Spansk begyndersprog A

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Spansk begyndersprog A
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Spansk begyndersprog A?

  Spansk begyndersprog A afsluttes med både en mundtlig og en skriftlig eksamen. Den mundtlige eksamen varer ca. 30 minutter. Du har ca. 60 minutters forberedelsestid. Den skriftlige eksamen varer 4 timer.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen skal du vise, at du kan læse og forstå en spansk tekst. Du skal fremlægge og samtale om teksten på et rimeligt korrekt spansk. Du skal yderligere kunne referere til emner behandlet i undervisningen og vise, at du kan samtale på spansk om almene emner med udgangspunkt i et billede. Du skal også vise, at du har viden om kultur i de spansktalende områder.

  Om den skriftlige eksamen

  Til den skriftlige eksamen skal du vise, at du kan skrive et rimeligt fejlfrit og flydende spansk med udgangspunkt i det tekst- og billedmateriale, du får udleveret.

  Eksamen består af en delprøve 1 uden hjælpemidler (én time) og en delprøve 2 (tre timer) med hjælpemidler.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Spansk begyndersprog A?

  Du kan følge Spansk begyndersprog på A-niveau, hvis du har gennemført Spansk begyndersprog på B-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb