Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Retorik C

Læs Retorik på C-niveau

I Retorik C lærer du at tale og skrive, så du bliver hørt og læst. Du kommer både til at analysere taler og tekster, og selv producere og være på, og du lærer derudover at give og modtage feedback.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Retorik C?

  I Retorik C lærer du at tale og skrive, så du bliver hørt og læst. Det du lærer, kan du bruge til at blive bedre til at studere andre fag, og du kan bruge retorikken i det almindelige liv. Du kommer til at holde taler og oplæg for de andre kursister på holdet, og du kommer til at skrive mange tekster, fx debatindlæg og formidlende artikler.  

  I Retorik vil du også lære at give og modtage feedback. Feedbacken lærer dig at tænke over de forskellige enkelte dele, der spiller ind, for at en tale eller tekst bliver vellykket.

  Nervøsitet er et problem for mange mennesker, men i retorik øver man sig, og de fleste kommer over det. På den måde er retorik et fag, der er personligt udviklende. 

  Måske er du rigtig god til at komme med din mening mundtligt, men skal øve dig at skrive den klart, så dine modtagere forstår dig. Eller du kan være dygtig til at analysere tekster, men knap så god til at tage ordet. Alle har noget, de er bedre til end andet, når der skal kommunikeres, og i retorik lærer man, hvad der skal til.  

  I Retorik skal du altså både analysere og selv producere og være på - så når du vælger retorik, vælger du et fag, hvor din aktive deltagelse er en del af læringen. 

  Læreplan for Retorik C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Retorik C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Retorik C?

  Retorik C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 25 min. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

  For at gå til eksamen skal du have afleveret en portfolio. Portfolioen skal indeholde ytringer, der lever op til læreplanens krav, og være godkendt af læreren.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen skal du vise, at du kan to ting. Dels skal du, med den retoriske teori, analysere en ukendt tekst, fx et debatindlæg eller en 1. maj-tale. Dels skal du vise, hvordan du med din retoriske værkstøjskasse kan planlægge fx et oplæg, en tale eller en artikel. Til dette skal du bruge en af de tekster, du har skrevet i løbet af året, og som er en del af din portfolio.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Retorik C?

  Du kan følge Retorik på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb