Både Biologi, Kemi og Geografi er fag man ofte møder i forbindelse med nyheder, eller som er med til at forklare problemstillinger i hverdagen, som fx klimaforandringer, olieforureninger, livsstilssygdomme mm. Fagene supplere derfor hinanden godt, og ved at tage den naturvidenskabelige faggruppe, får du en faglig baggrund for at kunne tage stilling til og bidrage til problemløsninger i forbindelse med aktuelle samfundsmæssige og globale problemstillinger med naturvidenskabeligt indhold.
I den Naturvidenskabelige faggruppe får du undervisning i mindst tre overordnede temaer, der går på tværs af fagene. Et tema kunne fx være 'Sundhed og levevilkår' eller 'Miljø og bæredygtighed'. Du kommer undervejs til både at arbejde på tværs af fagene og enkeltfagligt indenfor temaerne, og der vil være mindst et større projektforløb, der tager udgangspunkt i et af de temaer, der arbejdes med.
Med den Naturvidenskabelige faggruppe kommer du på ekskursioner til områder og virksomheder, der er relevante for undervisningen. Du kommer også til at skulle lave forsøg og undersøgelser, hvor der indsamles data, fx laboratorieforsøg eller spørgeskemaundersøgelse. Der arbejdes typisk i grupper, da de fleste forsøg/undersøgelser kræver at man er flere om udarbejdelsen, for at få et godt resultat. Derudover kommer du også til at lære at udarbejde journaler og rapporter og lave mundtlige præsentationer i klassen eller videopræsentationer.