På Kemi A kommer du til at beskæftige dig med, hvordan stoffer er opbygget, og hvordan de reagerer.
I Kemi A bygger undervisningen videre på det du har lært, og udover at gå i dybden med de emner, du allerede kender noget til, introduceres nye områder inden for kemien. Fx lærer du inden for termodynamik om, hvordan ligevægtskonstanter kan beregnes, og hvad der driver kemiske reaktioner. Du lærer også om moderne analytiske teknikker til kvalitativ og kvantitativ identifikation af kemiske stoffer, og mere avancerede atom- og molekylmodeller.
Undervisningen bygger på, at du enten har afsluttet matematik på minimum B niveau eller tager faget sideløbende.
Undervisningen består af både teori i klassen, og eksperimentelt arbejde i laboratoriet. Undervisningen vil være tilrettelagt både med tematiske- og systematiske forløb.
Et tematisk forløb er fx elektrokemiske celler, hvor du lærer, hvordan en brændselscelle fungerer. Et systematisk forløb er fx termodynamik, hvor du lærer at beregne ligevægtskonstanter og vurdere om en given kemisk reaktion forløber frivilligt.
Det skriftlige arbejde spiller en større rolle i kemi A undervisningen. Det vil bestå både af kemirapporter, som du kender det fra kemi B, men også af kemiopgaver, hvor du træner de begreber, du lærer om i undervisningen. Forberedelsen til lektionerne er hovedsageligt opgaver og læsning suppleret med videoer, der gennemgår dele af stoffet.