Gå til sidens indhold
Innovation C

Læs Innovation på C-niveau

På Innovation C lærer du, hvad det vil sige at være selvstændig og at komme fra en idé til et færdigt produkt. Faget beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner, og du kommer til at arbejde med, hvorfor innovation er vigtig for samfundet.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Innovation C?

  På Innovation C får du mulighed for at styrke dine evner til at skabe nye ting og til at styrke din foretagsomhed. Innovation C handler om, at kunne få en idé og arbejde systematisk med at gøre den konkret. Det handler ikke nødvendigvis om at skulle lave den helt nye og banebrydende opfindelse, men mere om at kunne tage initiativ til at gøre noget, som giver værdi for andre.

  Når man udvikler et nyt produkt eller en service ønsker man at nye kunder skal bruge/købe det - uanset om det en app, en telefon eller en festival. For at det kan ske, er der mange ting man skal gøre. Man skal fx. få en idé til et produkt, man skal videreudvikle produktet, og man skal undersøge, hvordan det kan produceres, og om det findes i forvejen. Derudover skal man planlægge, hvordan man reklamerer for, og hvordan kunderne får fat i produktet. Alt dette lærer du på Innovation C.

  Innovation C er et fag i entreprenørskab. På Innovation C lærer du, hvad det vil sige at være selvstændig og at komme fra en idé til et færdigt produkt. Faget beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner. Du kommer også til at arbejde med, hvorfor innovation er vigtig for samfundet.

  På faget lærer du kreative processer til at udvikle nye ideer, men det der fylder mest er, at du skal øve dig i at få ting til at ske. Formålet er at fremme din evne til at arbejde systematisk og kreativt med idéudvikling som et fundament for såvel opstart af egen virksomhed som nonprofitorganisation. Endelig er det formålet, at du sammen med de andre elever udvikler evnen til at kunne arbejde med viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger.

   

  Læreplan for Innovation C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Innovation C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Innovation C?

  Innovation C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du 30 min. forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Den mundtlige eksamen tager udgangspunkt i en udleveret case med en innovationsfaglig problemstilling, samt en perspektivering til en case du har arbejdet med i undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Innovation C?

  Du kan følge Innovation på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb