I Historie B lærer du om fortidige forhold og beskæftiger dig med, hvordan mennesker har levet under forskellige vilkår gennem tid frem til i dag. Faget giver viden og kundskaber om fortidige begivenheder og den måde verden har udviklet sig på frem til i dag.
På faget kommer du til at beskæftige dig med nutidige fortolkninger af fortiden og der skelnes klart mellem fortid (det der var engang) og historie (den måde vi fortolker fortiden på). Men historiefaget handler også om identitet for individer og fællesskaber. Hvordan forstår vi os selv og hvilke historier bygger vi som samfund og individer vores identitet op omkring?
På Historie B kommer du til at arbejde både med kilder fra en fjern fortid og med helt moderne fortolkninger af fortiden. I dag blive vores historiebevidsthed formet af en lang række forskellige faktorer fx turistrejser, historiske film, tv-serier, computerspil, museer, tegnefilm, debatprogrammer og nyhedsmedier. Derfor tager vi alle former for historieformidling alvorligt. I historiefaget er fortiden levende, og du vil blive opmærksom på at vores opfattelse af fortiden hele tiden ændrer sig.
Undervejs på Historie B vil du komme til at arbejde med minimum seks forskellige forløb der spænder vidt i tid, geografi og temaer. Fra Danmarks historie til verdenshistorie og fra førmoderne historie til det 20. århundredes historie.