Fransk begyndersprog B

Lær Fransk begyndersprog på B-niveau

I Fransk begyndersprog B opbygger du et basalt ordforråd og kendskab til fransk sprog og grammatik, så du kan kommunikere på fransk. Du lærer at skrive, læse, forstå og tale fransk. Du får samtidig viden om kultur, historie og samfundsforhold i Frankrig og andre fransktalende lande.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Fransk begyndersprog på B-niveau?

  I Fransk begyndersprog på B-niveau opbygger du et basalt ordforråd og kendskab til fransk sprog og grammatik, så du kan kommunikere på fransk på en enkel måde. Du lærer at skrive, læse, forstå og tale fransk. Du får samtidig viden om kultur, historie og samfundsforhold i Frankrig og andre fransktalende lande.

  Undervisningen tager udgangspunkt i et begyndersystem, hvor du gradvist opbygger dit ordforråd, træner din udtale og får kendskab til sprog og grammatik. Du bliver hurtigt i stand til at føre en samtale på et enkelt fransk.

  Der er fokus på kommunikation, så der er meget par og gruppearbejde, hvor der tales og arbejdes med fransk.

  Efter begynderfasen arbejdes der med 3-5 emner, der kan bestå af forskellige tekster som fx noveller, tegneserier, digte, sange, musikvideoer, film og billeder. Et emne kan fx være kærlighed, familieliv eller venskab. 

  Læreplan for Fransk begyndersprog B

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Fransk begyndersprog B
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Fransk begyndersprog på B-niveau?

  Fransk begyndersprog på B-niveau afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer ca. 30 min. Der er ca. én times forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til eksamen skal du vise, at du kan forstå hovedpunkterne, når der tales i et enkelt fransk, og at du kan kommunikere på et enkelt og sammenhængende fransk.

  Du trækker et ukendt billede og en ukendt tekst på ½ side. Du skal samtale på fransk om almene emner med udgangspunkt i billedet i 5-8 minutter og vise, at du har viden om kultur i Frankrig og andre fransktalende lande. Derefter skal du referere den ukendte tekst og relatere den til de andre tekster, film, etc., som du har arbejdet med i undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Fransk begyndersprog på B-niveau?

  Du kan følge Fransk begyndersprog på B-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb