På Biologi B bygger vi videre på din viden om menneskets fysiologi, arvelighedslære og om samspillet mellem det levende og dets omgivelser. Derudover beskæftiger Biologi B sig også med nye emner inden for biologifaget. Eksempler på det kan være mikrobiologi og evolutionsbiologi.
Biologi er et naturvidenskabeligt fag. Her er undersøgelser og eksperimenter udgangspunktet for at få et indblik i biologiske systemers opbygning. Derfor vil eksperimentelt arbejde være en stor del af undervisningen. Det gælder i såvel laboratoriet som naturen.
Der kan også være aktiviteter ud af huset som en del af undervisningen. Det kan eksempelvis være ekskursioner til nærliggende naturområder, besøg på en forskningsinstitution eller en institution, der formidler biologisk viden.
Undervisningen i Biologi B tager udgangspunkt i læsning af faglige tekster på lærebogsniveau og mundtlig formidling. Som hovedregel vil undervisningen være opbygget tematisk. Der bliver lagt vægt på varierende undervisningsformer og på din aktive rolle. Det sker gennem dialog, undersøgelse, dokumentation og formidling. På den måde vil du styrke din mundtlige og skriftlige evne til at formidle biologisk teori. Arbejdsformerne i undervisningen vil veksle mellem klasseundervisning, gruppearbejde, individuelt arbejde, skriftligt arbejde og evt. projektarbejde.