OBU

Undervisning for ordblinde

Ordblindeundervisning er for dig, der har svært ved at stave, skrive og læse og føler, at din ordblindhed begrænser dig i din hverdag.

På KVUC tilbyder vi undervisning til dig, der er voksen og ordblind. Undervisningen er tilrettelagt ud fra dit behov.

Du kan modtage undervisningen samtidig med, at du følger andre uddannelsesforløb på KVUC, hvis du går på en videregående uddannelse, er i arbejde eller er henvist af dit jobcenter.

 • Om ordblindeundervisning

  Hvad er ordblindeundervisning?

  Ordblindeundervisning er gratis undervisning for dig, der er ordblind og voksen. Undervisningen er tilrettelagt ud fra dit behov, og lærerne er specialuddannede til at undervise ordblinde. I undervisningen bliver der desuden brugt moderne IT-hjælpemidler for ordblinde, som du bliver instrueret i at bruge.

 • Målgruppe

  Er ordblindeundervisning relevant for mig?

  Ordblindeundervisning er for dig, der er ordblind og ønsker at få hjælp til at læse, stave og skrive. I OBU Vejledningen kan du blive testet for din ordblindhed, og de kan hjælpe dig med at finde ud af, om du har behov for ordblindeundervisning. 

  Du kan både følge ordblindeundervisningen samtidig med, at du læser andre fag på KVUC, men du kan også modtage ordblindeundervisning på KVUC, hvis du fx går på en videregående uddannelse, er i arbejde eller er henvist af dit jobcenter.

 • Undervisningsforløb

  Hvordan foregår ordblindeundervisning?

  Når du er tilmeldt undervisning for ordblinde på KVUC, går du på et lille hold med andre kursister, der har samme udfordringer som dig.

  På KVUC tilbyder vi, ud over de almindelige hold, også engelsk specialundervisning til ordblinde. Vi underviser bl.a. i HELP, som er specielt tilrettelagt engelskundervisning i læsning og skrivning.

  Kurser for ordblinde

  Vi tilbyder mange forskellige kurser i dansk og engelsk for dig, der er ordblind. En forudsætning for at følge holdene er, at du har taget en ordblindetest. Hvis du ikke i forvejen har taget en ordblindetest, kan du tage den hos os.

  Se kurser for ordblinde

  Du kan også vælge et særligt tilrettelagt forløb for ordblinde:

  HF Ordblind

  HF Ordblind er en særlig tilrettelæggelse af den 2-årige HF for dig, der er ordblind. Når du vælger HF Ordblind, starter du i en særlig klasse, der er tilrettelagt kun for ordblinde.

  Læs mere om HF Ordblind
 • Tilmelding

  Hvordan tilmelder jeg mig ordblindeundervisning?

  Hvis du ønsker at blive tilmeldt ordblindeundervisning på KVUC, skal du kontakte OBU Vejledningen. De vil indkalde dig til både samtale og test, og ud fra det beslutter I sammen hvilket hold, der passer til dit behov. Hvis du allerede har taget en ordblindetest, kan du tilmelde dig via vores online tilmelding. Der er ingen faste tilmeldingsfrister, så du kan løbende tilmelde dig ordblindeundervisning. 

  Ønsker du at tilmelde dig HF Ordblind, skal du kontakte 2-årig HF Vejledningen.

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I OBU Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive testet for ordblindhed samt med tilmelding til ordblindeundervisning. Ring til os på tlf. 82 32 66 49 eller send en mail til obu@kvuc.dk.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb