Chat with us, powered by LiveChat
OBU

IT-hjælpemidler

Når du er ordblind, kan du søge om at låne gratis IT-hjælpemidler, der kan være med til at lette dig i din dagligdag og i dit uddannelsesforløb.

På KVUC hjælper vi dig med at finde ud af, hvilke IT-hjælpemidler du kan søge om. Det kan for eksempel være computerprogrammer og apps, der kan være med til at lette læse- og skriveopgaverne i din dagligdag.

Vi instruerer og hjælper dig med, hvordan du skal bruge IT-hjælpemidlerne. 

 

 • Om IT-hjælpemidler

  Hvad er IT-hjælpemidler for ordblinde?

  Som ordblind kan du på KVUC få adgang til samt låne en række IT-hjælpemidler. IT-hjælpemidler er fx computerprogrammer og apps, der kan være med til at lette læse- og skriveopgaverne i din dagligdag.

 • Lån af IT-hjælpemidler

  Hvilke IT-hjælpemidler kan jeg låne?

  Hvilke IT-hjælpemidler, du kan låne, afhænger af, hvilken uddannelse du går på. Tager du fx fag på HF, kan du søge om en IT-rygsæk, der indeholder en bærbar computer med scanner og særlige programmer og tilbehør.

  Hvis du modtager ordblindeundervisning på fx AVU, kan du låne forskellige computerprogrammer målrettet ordblinde - de fleste til hjemmebrug. KVUC har aftaler med følgende:

  • CD-ord
  • IntoWords til Mac
  • IntoWords til iPad

  På KVUC hjælper vi dig med at finde ud af hvilke IT-hjælpemidler, der er tilgængelige for dig, og hvis nødvendigt hjælper vi dig med at søge.

 • Instruktion

  Hvordan får jeg instruktion i IT-hjælpemidlerne?

  På KVUC instruerer vi både i de mest brugte IT-hjælpemidler og i nyttige apps til din smartphone. Går du på et hold med ordblindeundervisning på KVUC, foregår instruktionen automatisk som en del af undervisningen – og bruges også aktivt i undervisningen.

  Som kursist på HF har du også mulighed for at få individuel instruktion i IT-hjælpemidler for ordblinde fra en af vores IT-instruktører. Her bliver du instrueret i hjælpemidlernes funktioner og får hjælp til at opsætte udstyret.

 • Ansøgning

  Hvordan søger jeg om at låne IT-hjælpemidler?

  Hvis du vil søge om IT-hjælpemidler, skal du kontakte OBU Vejledningen. Her får du hjælp til at finde ud af, hvilke hjælpemidler du har brug for og adgang til. De kan også hjælpe dig med at søge om IT-hjælpemidler.

  Kontakt OBU Vejledningen

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I OBU Vejledningen er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der hjælper dig med at blive tilmeldt undervisning for ordblinde og ordblindetests. Vi kan også vejlede dig om IT-hjælpemidler.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb