HF Ordblind

HF Ordblind er en 3-årig tilrettelæggelse, hvor undervisningen er planlagt, så du har god tid til at lære stoffet i et trygt læringsmiljø sammen med andre ordblinde.

På HF Ordblind er der to-lærerordning i nogle fag samt fokus på samspillet mellem undervisningen i HF-fagene og Ordblindeundervisningen, så du får det størst mulige faglige udbytte.

Endvidere får du ordblindeundervisning i dansk og engelsk og hensyntagende undervisning i matematik samt indgående instruktioner til dine IT-hjælpemidler. Dette giver dig mulighed for at udvikle nye strategier til at håndtere din ordblindhed på.

I undervisningen vil der være fokus på blandt andet læseteknik, skrivning og stavetræning. De tekster, du skal arbejde med, er OCR-behandlede, og du bliver trænet i memoteknikker.

Din undervisning er placeret i Vognmagergade 8, hvor KVUC's Læse- og Skrivecenter også ligger, og du vil således altid være tæt på vejledning og IT-hjælp.

Tilrettelæggelse, når du vælger HF Ordblind

Når du vælger HF Ordblind starter du i en særlig klasse, der er tilrettelagt kun for ordblinde. Når du søger optagelse på HF Ordblind via optagelse.dk, er det derfor også vigtigt, at du skriver HF Ordblind i kommentarfeltet på din ansøgning.

Vi er altid klar til at hjælpe dig

I Vejledningen for den 2-årige HF er vi altid klar til at vejlede dig og svare på dine spørgsmål. Det er os, der kan hjælpe dig med ansøgningsprocessen og dine muligheder for at læse en 2-årig HF.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb