Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Kom til Åbent Hus på den 2-årige HF tirsdag d. 25. januar 2022

HF Ordblind

HF Ordblind er en 3-årig tilrettelæggelse, hvor undervisningen er planlagt, så du har god tid til at lære stoffet i et trygt læringsmiljø sammen med andre ordblinde.

På HF Ordblind er der to-lærerordning i nogle fag samt fokus på samspillet mellem undervisningen i HF-fagene og Ordblindeundervisningen, så du får det størst mulige faglige udbytte.

Endvidere får du ordblindeundervisning i dansk og engelsk og hensyntagende undervisning i matematik samt indgående instruktioner til dine IT-hjælpemidler. Dette giver dig mulighed for at udvikle nye strategier til at håndtere din ordblindhed på.

I undervisningen vil der være fokus på blandt andet læseteknik, skrivning og stavetræning. De tekster, du skal arbejde med, er OCR-behandlede, og du bliver trænet i memoteknikker.

Din undervisning er placeret i Vognmagergade 8, hvor KVUC's Læse- og Skrivecenter også ligger, og du vil således altid være tæt på vejledning og IT-hjælp.

Tilrettelæggelse, når du vælger HF Ordblind

Når du vælger HF Ordblind starter du i en særlig klasse, der er tilrettelagt kun for ordblinde. Når du søger optagelse på HF Ordblind via optagelse.dk, er det derfor også vigtigt, at du skriver HF Ordblind i kommentarfeltet på din ansøgning.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb