Se alle kursistfortællinger

Clara valgte HF efter 7 års pause

Clara er 24 år og læser den 2-årige HF. Se videoen med Clara og læs om mødet med KVUC og hendes allerførste karakter nogensinde.

8. oktober 2019 | Mød kursisterne

Se videoen med Clara

I videoen fortæller hun om, hvordan hun på KVUC fandt selvtilliden igen og fik modet til at drømme om at læse videre.

Mere om Clara

Personlige problemer gjorde, at Clara var nødsaget til at tage en pause fra skolelivet efter folkeskolen, indtil hun havde fået det bedre. Hun tog et job som butiksassistent hos sin moster, men jobbet afspejlede ikke Claras fremtidsdrømme og derfor var der kun en vej frem - HF. Selvom Clara fik samlet mod til at starte på den 2-årige HF, var starten af hendes skoleforløb præget af perfektionisme og negative tanker.

Samtidig havde Clara faktisk aldrig fået en karakter eller været til eksamen, da hun startede på KVUC. Hun tog sin folkeskole på en Rudolf Steiner skole. Hun var derfor meget bekymret op til sin første eksamen. Karaktererne skulle erstatte de vidnesbyrd og udtalelser, som hun var vant til at blive evalueret med.

“Jeg har bildt mig ind hele min skoletid, at det har været det bedste for mig ikke at få karakterer, fordi jeg også har haft mit perfektionistiske jeg med overalt. Okay - så ville jeg da virkelig få præstationsangst, hvis jeg skulle få en karakter med et konkret tal. Der kan man ikke tage fejl af, om det er godt eller skidt.”

Det var hårdt at skulle forholde sig til en ny hverdag på KVUC, men de trygge rammer kombineret med kompetente undervisere gjorde, at Clara fandt selvtilliden. Hendes første karakter nogensinde endte med at blive et stort 12-tal.

I dag er Clara sikker på, at hun skal læse videre på universitet, når hun er færdig med sin HF.

Hvis viljen er der til noget, og man samtidig gør, hvad man kan – så bliver resultatet også tilfredsstillende

 

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb