Studieliv

Se alle arrangementer

Mads Fuglede om det amerikanske midtvejsvalg

Det amerikanske midtvejsvalg er lige rundt om hjørnet! D. 6. november skal de amerikanske vælgere til stemmeurnerne, og efter valgresultaterne er gjort op, vil politisk kommentator Mads Fuglede besøge KVUC for at komme med sin vurdering af resultatet.

Portræt af Mads Fuglede

Ved midtvejsvalget skal de amerikanske vælgere stemme om, hvem der skal sidde i Kongressens to kamre. Ifølge meningsmålinger tyder det på, at Demokraterne vil vinde Repræsentanternes Hus og måske også Senatet.

Midtvejsvalget kan vise sig at blive skelsættende for USA’s præsident Donald Trump, der i sine første to år som præsident, har haft flertal i begge kamre i Kongressen. Såfremt Demokraterne får flertal efter valget, som nogle meningsmålinger spår om, stiller det Trump i en ganske forværret magtposition, da en manglende støtte fra Kongressen er lig med en præsident uden nogen betydelig gennemslagskraft. Hvis Republikanerne derimod fastholder flertallet i Kongressens kamre, vil Trump på modsat vis indtage en styrket position som præsident.

Mads Fuglede er cand.mag. i historie og filosofi. Han har været fast kommentator ved flere amerikanske valg på TV2 News og har siden oktober 2017 siddet i Folketinget for partiet Venstre. D. 9. november - når valgresultatet fra midtvejsvalget står klart – vil Mads Fuglede evaluere og kommentere på resultaterne for kursisterne på KVUC.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb