Studieliv

Se alle arrangementer

Paneldebat om Europa-Parlamentsvalget

Valget til Europa-Parlamentet nærmer sig med hastige skridt. Men ved du, hvem du skal stemme på? Mød nogle at valgets spidskandidater og bliv klogere på, hvor dit kryds skal sættes på valgdagen.

Europa-Parlamentsvalget

Der er valg til Europa-Parlamentet søndag d. 26. maj 2019, hvor de 13 danske repræsentanter i Europa-Parlamentet skal vælges. Repræsentanterne bestemmes udelukkende af den danske befolkning - men hvor skal dit kryds sættes, når vi går til stemmeurnerne i slutningen af maj?

Som forberedelse til Europa-Parlamentsvalget, afholdes der på KVUC en paneldebat med deltagelse af kandidater til Europa-Parlamentet.

På nuværende tidspunkt er der tilsagn til paneldebatten fra Rina Ronja Kari (Medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU), Jeppe Kofod (Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne), Bergur Løkke Rasmussen (Venstre) og Karen Melchior (Radikale Venstre). Invitationer er sendt ud til de øvrige spidskandidater.

Kandidaterne vil bl.a. tale om, hvad der i det hele taget skal stemmes om d. 26. maj, og hvilken betydning det kan have for dig, hvem der sidder i Europa-Parlamentet. Derudover vil de debattere, hvorvidt det giver mening for Danmark at lave folkeafstemninger om EU-tilknytningen, og hvilken betydning EU-samarbejdet har for den danske velfærdsstat. 

Foredraget er åbent for alle kursister på KVUC. Hvis du ikke er kursist på KVUC, skal du tilmelde dig til Torsten Henningsen på tohe@kvuc.dk.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb