Studieliv

Se alle arrangementer

Om at øve sig

”Øvelse gør mester”. Sådan lyder ordsproget, der understreger, at det tager mange timers øvelse at blive rigtig dygtig til noget. Men hvordan kan man øve sig i at øve sig? Bliv klogere på, hvordan man kan tilrettelægge sin øvelse, så man får det bedste udbytte.

Peter Vuust

Dagens foredragsholder er Peter Vuust, som både er jazzmusiker, hjerneforsker, maratonløber og golfspiller. I foredraget deler han ud af sine erfaringer som musiker, forsker og sportsudøver på højt niveau, når han præsenterer en række principper og strategier for den optimale øvning.

Fra hjerneforskningen henter han viden om, hvad der sker med hjernen, når musikere øver sig, og fra idrætsforskningen kender han til øveteknikker og tidsforbrug.

Tidsforbrugets betydning i øvelsen dokumenteres gennem undersøgelser af musikstuderende, der netop viser, at der er en proportional sammenhæng mellem det timeantal, den studerende bruger på at øve sig, og det niveau den studerende opnår. Her er forældrenes opbakning, økonomiske status og musikalske baggrund underordnet. Det er timerne med instrumentet, der tæller.

Arrangementet er åbent for alle kursister.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb