30-året for Berlinmurens fald: Fra dødsmur til frihedssymbol
Hvordan var livet bag Berlinmuren og hvilken betydning spillede muren under Den Kolde Krig? Og hvordan gjorde østtyskerne oprør? I dette foredrag går den store fortælling hånd i hånd med de enkelte skæbner, der havde Stasis lange arme og murens eksistens tæt inde på livet.
I dette foredrag spændes en bue fra 1945 til i dag. Dagens foredragsholder Lasse Soll Sunde har interviewet en række af de vigtigste og mest farverige DDR-oprørere, samt den sidste kommunistiske kulturminister og den første og sidste frit valgte DDR-ministerpræsident. De er alle med til at levendegøre Berlinmurens betydning og dets fald ved den fredelige revolution i 1989, som mange tyskere stadig ser som en mirakuløs slutning på Tysklands deling.
Kom med på rejse i denne nervepirrende del af den tyske historie og få indsigt i, hvilke spor muren har efterladt i det moderne Tyskland.
Om foredragsholder Lasse Soll Sunde
Lasse Soll Sunde er freelancekorrespondent i Berlin for bl.a. en række DR-redaktioner, herunder DR2 Dagen. Derudover laver han radio for P1 Orientering, har skrevet for bl.a. Weekendavisen, Information, Kristeligt Dagblad og diverse fagblade.
Siden 2011 har Berlin været Lasse Soll Sundes arbejdsbase, hvor han særligt har berettet om Tysklands politiske, økonomiske og kulturelle liv.