Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Corona

KVUC's corona-retningslinjer 

Her kan du finde alle tilgængelige informationer om, hvilke retningslinjer, der gælder på KVUC under Corona. KVUC følger som udgangspunkt Sundhedsstyrelsens anbefalinger og følger nøje med i udviklingen af COVID-19. Derfor opdateres denne information løbende. Hvis du er kursist på KVUC, kan du holde dig opdateret på Mit KVUC.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad gør man, hvis man har symptomer på COVID-19?

  Hvis man får symptomer på COVID-19, skal man blive hjemme og PCR-testes hurtigst muligt. 

 • Hvad gør man, hvis man er smittet med COVID-19 og har opholdt sig på KVUC?

  Hvis man er smittet med COVID-19 (bekræftet med PCR-test), og har opholdt sig på KVUC, skal man straks give os besked på tlf.: 30 10 42 02. Man vil blive bedt om at indsende dokumentation for, at man er smittet.

  Man vil endvidere blive bedt om at hjælpe med at fortælle, hvem man har siddet tæt på fra 48 timer før, man fik symptomer. Disse personer er nære kontakter.

  Hvis man er kursist på KVUC, informeres ens lærere af hensyn til smitteopsporingen.

  Er man testet positiv, må man ikke møde frem på KVUC. Vi henviser til, at man kontakter myndighederne eller egen læge for at høre, hvornår man kan komme tilbage.

 • Hvordan håndterer KVUC smitte på hold?

  Hvis en kursist er smittet med COVID-19, vil KVUC sammen med kursisten finde frem til, hvem der er nære kontakter.

  Kursister, der er nære kontakter, opfordres til at blive PCR-testet på dag 4 og 6 efter seneste kontakt med den smittede kursist.

  Hvis kursister, som er nære kontakter, ikke er vaccinerede eller immune (jf. regler om immunitet) opfordres de til at blive hjemme, indtil negativt testsvar fra sidste test.

  Det bliver noteret i Ludus, at man er nær kontakt, og der vil blive taget hensyn til dette i forhold til ens samlede fravær.

 • Hvordan forholder det sig med sygdom og fravær?

  Corona skal nu betragtes som enhver anden sygdom. Derfor får kursister nu fravær, hvis de ikke møder frem til undervisningen uanset, at årsagen er Corona-relateret.

  Kursister har ikke krav på virtuel undervisning, mens de er syge. Men det er altid en god idé at skrive til ens lærer, at man er syg og samtidig spørge læreren, hvordan man bedst kan følge med i undervisningen imens.

  Det er som altid også en god idé at skrive til Vejledningen, hvis der er en særlig årsag til, at man ikke kan møde frem til undervisning.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb