Chat with us, powered by LiveChat
Corona
Hvis du er smittet med COVID-19 (bekræftet med PCR-test) og for nyligt har opholdt dig på KVUC, skal du straks give os besked på tlf.: 30 10 42 02.

KVUC's corona-retningslinjer 

Her kan du finde alle tilgængelige informationer om, hvilke retningslinjer, der gælder på KVUC under Corona. KVUC følger som udgangspunkt Sundhedsstyrelsens anbefalinger og følger nøje med i udviklingen af COVID-19. Derfor opdateres denne information løbende. Hvis du er kursist på KVUC, kan du holde dig opdateret på Mit KVUC.

Ofte stillede spørgsmål

 • Må man møde fysisk ind på KVUC?

  Ja. Der er fysisk fremmøde med eksamen og faste hold som planlagt for alle.

   

 • Skal man bære mundbind på KVUC?

  Ja, man skal bære mundbind eller visir indendørs på fællesarealer. Dog ikke ved undervisning, værksteder eller eksamen. Man må bære mundbind eller visir i alle situationer, hvis man ønsker det.

 • Skal man vise coronapas på KVUC?

  Ja, det skal man.  

  Er du kursist på KVUC, så vil din lærer tjekke din og de øvrige kursisters coronapas ved undervisningens start. I eksamensperioden vil det enten være din lærer eller en eksamensvagt, der skal se dit coronapas.

  Undtagelse for kravet om coronapas

  Krav om coronapas gælder ikke for personer, som:

  • kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter for at være undtaget fra at få foretaget en Covid-19-test, eller
  • kursister, som ikke vurderes at være omfattet af sundhedsmyndighedernes anbefalinger om selvisolation af smittede, selvom personen har et positivt testresultat af en PCR-test, der er mindre end 11 dage gammelt. Dette gælder fx for kursister, som melder, at de har været symptomfrie i 48 timer.

  Ved coronapas for kursister og ansatte på KVUC forstås følgende:

  1. et negativt resultat af en Covid-19-test, der ved en PCR-test er højst 72 timer gammel og ved en antigentest er højst 48 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget,
  2. et positivt resultat af en PCR-test, der er mindst 11 dage og højst 5 måneder gammelt regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget,
  3. et påbegyndt vaccinationsforløb mod Covid-19, hvor et vaccinations-forløb anses for påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis,
  4. et gennemført primært vaccinationsforløb mod Covid-19, der er givet til en person på 18 år eller derover og afsluttet inden for de seneste 5 måneder, eller
  5. et gennemført primært vaccinationsforløb for Covid-19 samt en revaccination, der er givet til en person på 18 år eller derover.

  Kursister og ansatte på KVUC, der er testet positiv for COVID-19 inden for de seneste 11 dage, og som efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger om selvisolation af smittede kan ophæve selvisolationen, er altså ikke omfattet af kravet om forevisning af Coronapas.

  Efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger kan selvisolationen ophæves, hvis:

  • Personer med symptomer har været symptomfri i 48 timer, og
  • Personer uden symptomer har været i selvisolation i 7 dage efter, at den positive test er taget.

  Gælder en selvtest som gyldigt coronapas?

  Nej. Resultatet af en selvtest bliver ikke indberettet til Statens Serum Institut og fremgår derfor ikke på sundhed.dk eller i Coronapasset. Selvtest kan således ikke anvendes som dokumentation ved krav om forevisning af et gyldigt coronapas.

 • Hvad gør man, hvis man har symptomer på COVID-19?

  Hvis man får symptomer på COVID-19, skal man blive hjemme og PCR-testes hurtigst muligt. 

 • Hvad gør man, hvis man er smittet med COVID-19 og har opholdt sig på KVUC?

  Hvis man er smittet med COVID-19 (bekræftet med PCR-test) og har opholdt sig på KVUC, skal man straks give os besked på tlf.: 30 10 42 02. Man vil blive bedt om at indsende dokumentation for, at man er smittet.

  Man vil endvidere blive bedt om at hjælpe med at fortælle, hvem man har siddet tæt på fra 48 timer før, man fik symptomer. 

  Hvis man er kursist på KVUC, informeres ens lærere af hensyn til smitteopsporingen.

  Er man testet positiv, må man ikke møde frem på KVUC. Vi henviser til, at man kontakter myndighederne eller egen læge for at høre, hvornår man kan komme tilbage.

 • Hvad gør man, hvis man har haft kontakt med en smittet?

  Nære kontakter

  Ifølge Sundhedsstyrelsen er man nær kontakt, når følgende gælder:

  • Man bor sammen med en person smittet med covid-19
  • Man er kærester med en person smittet med covid-19
  • Ens værelseskammerat på en efterskole, højskole, lejrskole e.l. er smittet med covid-19
  • En person, man har overnattet ved eller som har overnattet hos én, er smittet med covid-19

  Man er dog kun nær kontakt, hvis man har været nær kontakt i følgende periode:

  • En smittet person med symptomer: Fra 48 timer før personens symptomer startede og indtil 48 timer efter, at personens symptomer stoppede. 
  • En smittet person uden symptomer: Fra 48 timer før personen fik taget testen til 7 dage efter. 

  Nære kontakter anbefales at gå i selvisolation og blive testet på 4.-dagen (PCR-test) og 6.- dagen (PCR- eller hurtigtest) efter sidste kontakt til den smittede person. Selvisolationen kan ophæves efter negativt svar på testen fra 4. dagen.

  Nære kontakter, der har været smittede inden for de seneste 12 uger anbefales hverken selvisolation eller test.  

  Øvrige kontakter

  Er man øvrig kontakt (dvs. kontakter til smittede personer uden for hjemmet, fx en kursist på et hold) anbefales man at få taget en kviktest (evt. selvtest) med det samme og en kviktest (evt. selvtest) på 4. dagen efter sidste kontakt til den smittede person.

  Øvrige kontakter, der har været smittede inden for de seneste 12 uger er undtaget fra opfordringen til test.

 • Hvordan forholder det sig med sygdom og fravær?

  KVUC vil per Undervisningsministeriets opfordring i videst muligt omfang tilbyde kursister i selvisolation fjernundervisning. Den virtuelle undervisning kan fx ske gennem opkobling til undervisningen via Teams eller i form af hjemmeopgaver. Såfremt en kursist deltager aktivt i fjernundervisningen, er der ikke tale om fravær fra undervisningen, og kursisten registreres derfor ikke som fraværende.

 • Hvad med eksamen?

  Er man som kursist forhindret i at deltage i eksamen pga. almindelig sygdom eller af en corona-relateret årsag, skal man melde sig syg via Sygemelding på Mit KVUC. Man skal også give sin lærer besked.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb