Chat with us, powered by LiveChat
Corona

KVUC's corona-retningslinjer 

Her kan du finde alle tilgængelige informationer om, hvilke retningslinjer, der gælder på KVUC under Corona. KVUC følger som udgangspunkt Sundhedsstyrelsens anbefalinger og følger nøje med i udviklingen af COVID-19. Derfor opdateres denne information løbende. Hvis du er kursist på KVUC, kan du holde dig opdateret på Mit KVUC.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad gør man, hvis man har symptomer på COVID-19?

  Hvis man får symptomer på COVID-19 og føler sig syg, anbefales det, at man bliver hjemme, til man er rask igen. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke, at man bliver testet med mindre, der er en sundhedsfaglig grund til at blive det. Det kan være, hvis man er 65 år eller ældre eller af andre årsager er i øget risiko for alvorligt forløb med COVID-19. Det gælder også, hvis man er gravid.

 • Hvad gør man, hvis man er smittet med COVID-19 og har opholdt sig på KVUC?

  Hvis man som kursist er smittet med COVID-19, skal man give sine lærere besked.

  Sundhedsstyrelsens retningslinjer for smittede per 1. april 2022

  Hvis man tester positiv for COVID-19 anbefales det at gå i selvisolation for at undgå at smitte andre. Dette gælder ved alle typer af tests.

  Hvornår kan man ophæve sin selvisolation?

  1. Man har ikke symptomer på COVID-19

  Hvis man ikke har symptomer, kan man ophæve sin selvisolation 4 dage efter, at ens test blev taget.

  2. Man har lette symptomer på COVID-19

  Lette symptomer på COVID-19 er symptomer som løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v. der typisk vil være forbigående, og hvor man ikke føler sig egentlig syg. Hvis man har lette symptomer på COVID-19 kan man ophæve sin selvisolation 4 dage efter, at ens test blev taget. Hvis man får betydelige symptomer, fortsættes selvisolation indtil, at man ikke længere har betydelige symptomer. 

  3. Man har betydelige symptomer på COVID-19

  Betydelige symptomer på COVID-19 er symptomer som feber, vedvarende hoste, nysen eller vejrtrækningsproblemer, og hvor man samtidigt føler sig syg. Hvis man har haft betydelige symptomer på COVID-19, kan man ophæve sin selvisolation, når man ikke længere har betydelige symptomer på COVID-19 – dog tidligst 4 dage efter, at ens test blev taget. Det vil sige, at man godt kan ophæve sin selvisolation efter mindst 4 dage, selvom man har lette symptomer som løbenæse, ’kriller’ i halsen, enkelte host m.v.

 • Hvad gør man, hvis man har haft kontakt med en smittet?

  Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke længere test af nære eller øvrige kontakter til personer med COVID-19.

 • Hvordan forholder det sig med sygdom og fravær?

  Hvis man som kursist ikke kan deltage i undervisningen på grund af, at man er smittet med COVID-19 og i selvisolation, får man fravær med mindre, man kan deltage aktivt hjemmefra.

  Er man som kursist syg, skal man derfor kontakte sin lærer, som kan fortælle én, hvordan man kan være aktiv hjemmefra. Det kan fx ske gennem videoopkobling til ens hold, der har undervisning fysisk, eller i form af hjemmeopgaver. Det er op til læreren at vurdere.

  Hvis man er for syg til at til at være aktiv, får man fravær som sædvanlig. Men vi anbefaler, at kursister alligevel skriver til deres lærer og spørger, hvordan man bedst kan følge med, så man ikke kommer bagud, mens man er syg.

  KVUC vil tage hensyn til kursisters fravær pga. COVID-19 i vurderingen af deres samlede fravær. Kursister skal derfor sørge for at notere årsagen til deres sygdom i ’Studieaktivitet og skema’ (Ludusweb).

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb