Oplev os

Se alle kursistfortællinger

Den 2-årige HF er det perfekte match for Flora Ofelia

15. december 2022 | Af Nathalia Hammer Munch

Flora Ofelia er skuespiller og bl.a. kendt fra DR-serien ’Ulven kommer’ og spillefilmen ’Du som er i himlen’. Hun går på første år af den 2-årige HF på KVUC, og er med egne ord ’megaglad’ for det. Hun oplever et stort fællesskab på uddannelsen og nyder de mange sociale arrangementer, fester og fredagsbarer.

En 2-årig HF var i første omgang slet ikke på radaren

Flora Ofelias skuespillerkarriere startede allerede i hendes barndom, da hun efter at have vundet MGP 2015 blev kontaktet af castere. I de efterfølgende år medvirkende hun i forskellige produktioner, og i 7. klasse fik hun en hovedrolle i tv-serien ’Ulven kommer’. Efter folkeskolen havde Flora Ofelia en klar idé om, at hun skulle videre på STX. En 2-årig HF var slet ikke på radaren.

Jeg var ikke så klog på, hvad en HF indebærer. Jeg så det ikke som en mulighed på det tidspunkt. Men hvis jeg havde vidst det, så tror jeg hundrede procent, at jeg ville havet taget en HF efter 9. klasse.”

Flora Ofelia startede derfor i 1.g på STX, men måtte efter kun trekvart år sande, at skuespillerkarrieren fyldte meget. Hun fik tilbudt et projekt på en spillefilm, der krævede, at hun skulle være væk i seks uger. Fraværet ville betyde, at hun ikke kunne fortsætte i 2.g.

Det satte en storm af tanker i gang hos Flora Ofelia. Hun ønskede at tage imod spillefilmsprojektet, men kunne ikke overskue at tage 1.g om og derved bruge fire år på gymnasiet. Omvendt var hun meget bevidst om, at hun vil have en ungdomsuddannelse, så hun har noget at falde tilbage på, hvis skuespillerkarrieren imod forventning går i vasken. Løsningen blev at prioritere spillefilmsprojektet, stoppe på gymnasiet og søge ind på den 2-årige HF-uddannelse på KVUC.

Min kusine havde hørt vildt meget godt om KVUC. Og så kiggede jeg på skolens hjemmeside, og det så fedt ud med studiemiljøet i centrum af København.

På KVUC fandt Flora Ofelia et stærkt fællesskab med andre unge

I august 2022 startede Flora Ofelia så på den 2-årige HF. Hun havde haft en lille frygt for at komme i klasse med folk i meget forskellige aldre, hvor fællesskabet af den grund måske ikke ville blive så stærk. Men sådan var det heldigvis slet ikke. KVUC sørger nemlig for, at man som 2-årig HF-elev kommer i klasse med andre på samme alder:

”Det er rart at være sammen med andre unge hver dag. Det er virkelig en stor grund til, at jeg er her på KVUC. Når jeg er på produktion, så er det jo voksne mennesker, jeg er sammen med hver dag (…) Det er hyggeligt, og jeg bliver også gode venner med de voksne. Men det er rart at have en hverdag, hvor jeg er sammen med andre unge.”

Flora Ofelia blev også positivt overrasket over de mange sociale arrangementer på den 2-årige HF bl.a. klassearrangementer, introtur, fredagsbarer og fester. Hun havde nemlig spekuleret på, om folk mon valgte en 2-årig HF kun for at fokusere på det faglige og få en studentereksamen hurtigt.

Der er megameget fællesskab på den 2-årige HF (…) Folk er gode til at holde klassearrangementer, og KVUC holder jo fester og fredagsbarer. Så mødes vi inden og varmer op. Det er dejligt, at folk er engagerede (…) I min klasse sætter folk pris på at være her. De vil ikke bare have det overstået.

Fede valgfag og nye perspektiver på skuespillerfaget

Flora Ofelia er ikke kun glad for det sociale fællesskab på KVUC, men også for det faglige. Hendes yndlingsfag er dansk og historie, og på 1. semester har hun haft Dramatik C, der har givet hende nye perspektiver på skuespillerfaget:

"Jeg har lært om dramaturgiens historie og fået sat en masse fagbegreber på teknikker og ting, som jeg allerede kendte rent praktisk. Det har været megaspændende at få kendskab til fx de fagpersoner, der opfandt bestemte skuespilmetoder. Så jeg har helt klart fået en bredere viden inden for det, som jeg laver."

Inden længe skal Flora Ofelia vælge hvilken fagtoning, hun vil have på uddannelsens andet år. Hun hælder mod fagtoningen Menneske & Samfund, der har ”virkelig mange fede valgfag at vælge imellem. Fx mediefag og billedkunst”.

Fremtidsdrømmene står i skuespillets tegn

Når Flora Ofelia er færdig med HF, har hun planer om at satse fuldt ud på skuespillerkarrieren. På sigt vil hun gerne ind på skuespilleruddannelsen på Den Danske Scenekunstskole, men inden da planlægger hun at tage nogle sabbatår og medvirke i forskellige film- og tv-projekter. Hun vil også gerne blive bedre til engelsk – særligt til at lave en amerikanske accent, så hun kan forbedre sine chancer for at få roller i internationale produktioner.

Flere kursistfortællinger

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb