Oplæg med foreningen Havhøst om bæredygtige fødevarer i havet
Tirsdag d. 28. februar holder Havhøst oplæg på KVUC om bæredygtige fødevarer i havet. Til oplægget bliver der stillet skarpt på, om vi kan dyrke bæredygtige fødevarer i havet.
Foto: Rosa Løkken
Vi bliver flere mennesker på jorden, og behovet for bæredygtige fødevarer stiger. Havhøst er en sammenslutning af maritime nyttehaver, NGO'er, skoler, virksomheder og borgere. Deres mål er at fremme det, som de kalder regenerativ kultivering i havet.
Regenerative afgrøder såsom tang, blåmuslinger og østers optager næringsstoffer fra havet, binder CO2 og skaber nye undervandshabitater. Med naturen i fokus dyrker, høster og spiser Havhøsts medlemmer derfor af havets ressourcer med øje for, at naturen ikke må lide overlast.
Oplægget løber af stablen tirsdag d. 28. februar klokken 9.30-11.20 i Stjernesalen i Sankt Petri Passage 1. Det er forbeholdt tilmeldte kursister og medarbejdere på KVUC.