Om KVUC

Se alle nyheder

Postkort fra 2.R på studietur i Uganda

I uge 8 er elever fra 2.R på en spændende studietur til Ugandas hovedstad, Kampala. På turen arbejder de sammen med unge aktivister fra Kampala om konkrete projekter for unge i tre af Kampalas ghettoer. Turen sker i samarbejde med NGO'en DreamTown og er støttet med midler fra Globuspuljen.

Læs elevernes beretninger fra turen

I dag (mandag d. 20.2) var klassen inddelt i tre hold, der hver skulle besøge forskellige områder i Kampala. Min gruppe besøgte Kintintale, hvor vi blev vist rundt i deres lokalområde. Her havde de implementeret community gardens, hvor bl.a. gamle plastikflasker, bildæk og fjernsyn blev brugt til at gro afgrøder. De tilbød os en masse af deres grøntsager og var i det hele taget meget gæstfri og hjertelige. Senere hjalp vi lokale kunstnere og andre unge med at lave klimabevidst kunst. Her blev flere af os tildelt et ugandisk navn, hvilket jeg tror var, fordi vores navne var for svære at sige, men det var stadig ret fedt.

– Selma, 2.RI dag (tirsdag 21.2) besøgte min gruppe bydelen Kinawatakwa, hvor vi talte med indbyggerne om en række vigtige emner (...) vi fik større forståelse for hinandens kulturer, og  debatten var meget åben og lærerig (...) I løbet af dagen blev vi introduceret til emnet køn med fokus på, at man skal acceptere transkønnede, og det overraskede os, at nogle af indbyggerne også argumenterede for, hvorfor man skal respektere transkønnede. Vi talte også om sex og forhold, og hvor forskellige holdningen til det er (...) Indbyggerne blev overraskede over, at seksuelt overføre sygdomme ikke kun er et problem i Uganda, men også i Danmark. I slutningen af dagen var vi med, da bydelens kvinder lærte mændene om menstruation. Vi hjalp med at håndsy genanvendelige bind og besøgte også én af indbyggernes have. Dagen blev afsluttet med dans og fest, og på trods af at vi alle mærkede tårerne presse sig på, da vi tog afsted, så blev vi alle enige om, at det i hvert fald ikke var et farvel, men et kæmpe tak og vi ses igen.

Ash, 2.R


I dag (onsdag d. 22.2) fik vi en guidet tur igennem skoven Mpanga Forrest, som er beboet af flere forskellige dyr bl.a. aber og en masse insekter. Skoven har stor betydning for dem, der bor i nærheden af den, da mange af træerne har medicinske funktioner, som skulle kunne helbrede alt lige fra hoste til syfilis. Derudover bliver brændet også brugt til bål, når der skal laves mad. Vi blev introduceret til et blødt blad, som ikke kun blev brugt til medicin, men også som toiletpapir, hvorfor man ofte planter dem lige uden for latrinen. Efter at have kæmpet en brag kamp mod varmen, gik turen tilbage til hotellet.

Jakob, 2.R


I dag (torsdag d. 23.2) gik turen til Kitintale skatepark i Kampala. Kitintale er et slumkvarter, som de fleste områder i Kampala, men mellem de mange slidte facader og de små jodrøde lerveje finder man Ugandas største skatepark. Her fik vi en varm velkomst og en rundvisning af to lokale ildsjæle, Kim og Texas, der frivilligt står for den daglige drift af parken (...) Resten af formiddagen stod på fri leg i skateparken, hvor der blev skatet, danset og shoppet lokale souvenirs fra deres lille butik i parken. Efter frokost tog vi videre på besøg hos den danske ambassade i Uganda. Her blev vi mødt af en flink diplomat ved navn Anders, der fortalte os en hel masse om, hvordan ambassaden fungerer i praksis, samt hvilke opgaver ambassaden i Uganda primært beskæftiger sig med.

– William, 2.RI dag (fredag d. 24.2) har vi besøgt Namboole High School. Vi deltog i forskellige undervisningstimer bl.a. engelsk, biologi eller geografi. De ugandiske elever har mulighed for at bo på skolen, og vi så pigernes “dormitories”. Der var værelser med køjesenge, hvor der var plads til 16-20 piger. Værelserne har forskellige navne såsom Beth, Amon og Esther. Det var spændende at se, hvordan undervisning foregår i Uganda. Der går mange flere børn og unge i en klasse i forhold til i danske skoler. Om aftenen var vi til fest sammen med alle dem, vi har lært at kende fra den lokale organisation NAC.

– Mahdia, 2.RVælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb