Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

Læreren Niels: Vi fejler alle sammen – det skal være rart at gå i skole

De første nyuddannede erhvervsassistenter fra KVUC bliver færdige til jul. Lærer Niels Bryld mener, at der på den nye ungdomsuddannelse er skabt et helt specielt fællesskab og dermed et nyt og vigtigt fast holdepunkt i de unges liv.

KUU Niels Bryld

Rummeligt og kærligt - og med masser af humor. Sådan beskriver lærer på KVUC, Niels Bryld, den stemning, han møder op til hver dag, når han træder ind ad døren på KVUC.

Flere af KVUC’s uddannelser er rettet mod voksne, der mangler kompetencer på 9. og 10. klasses niveau, og de er designet til elever, der har haft det svært i folkeskolen og de almindelige uddannelsestilbud.

“De unge mennesker har i folkeskolen oplevet, at de er blevet gjort til genstand for undervisningen. Det burde være omvendt - at undervisningen bliver gjort til genstand for dem. Det prøver vi at gøre her”, fortæller Niels.

Vi fejler alle sammen 

For Niels er humor og ærlighed en stor del af grundlaget for at skabe et rart miljø. Og når Niels’ elever - som alle andre mennesker - synes noget er svært, fejler eller bliver frustrerede, prøver han at bruge sig selv som eksempel på, at vi alle fejler, og at det er ok:

Det afgørende for mig, er, at mine kursister har en god proces og finder ud af, at det faktisk ikke er så slemt at gå i skole.

“Hvis mobiltelefonerne klør lidt for meget i lommen i timerne, finder jeg fx på at fortælle dem historien om, hvordan jeg læste sportsnyheder på min telefon, mens min 8-årige søn prøvede at komme i kontakt med mig, fordi han ville lege. Og jeg var så optaget af sportsnyhederne, at jeg affejede ham. Men helt ærlig - det var jo bare sportsnyheder! Det er da ikke vigtigere end at snakke med min søn? Der var jeg en mega idiotfar!”, fortæller Niels.

Niels gik ikke selv den snorlige vej 

Rammerne skal være så fleksible, som det er muligt, så den enkelte elev mødes, der hvor vedkommende er. For det, siger Niels, er noget, som mange af hans elever ikke har oplevet i skolesystemet.

“Mange af vores elever har udfordringer med i rygsækken og har oplevet enormt mange nederlag - især i folkeskolen. Det afgørende for mig, er, at mine kursister har en god proces og finder ud af, at det faktisk ikke er så slemt at gå i skole. Og jeg prøver at fortælle dem, at de skal være glade for at vide, at der er noget, de kan lære af processen her, noget de kan vokse af”. 

Niels startede selv sin karriere som lærer med en svær proces. Han gik ikke den snorlige vej. Han havde uddannet sig til arkitekt, men var med egne ord “virkelig ikke særlig god til det”. Og da han snusede til livet som lærer for tosprogede på en skole i Taastrup, opdagede han et drive hos eleverne, han ikke kunne stå for. Niels faldt for lærergerningen og sadlede sit liv og sin karriere om.

Læs mere

Nyhed

”Her ser lærerne ikke på mig som om jeg er et barn”

Therese Selchau droppede ud af gymnasiet med dårlige karakterer, men hun får nu høje karakterer på HF. Hun vil gerne læse medicin. På HF oplever hun,…

Læs mere
Nyhed

Online undervisning bringer sårbare unge tættere på uddannelse

Psykisk sårbare unge kan læse HF-fag på KVUC gennem tilbuddet HF Online ASPA. Her får unge ekstra støtte af lektievejledere og mentorer og kommer i må…

Læs mere
Nyhed

Forberedende forløb løfter unge fagligt og personligt

Bedre faglige resultater, større selvtillid og mere mod er nogle af de gevinster, som kursister har høstet af de forberedende undervisningsforløb UPGR…

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb