Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

Inspiration fra morgenstunden: Ordblindhed ingen hindring

Hver 6. dansker mellem 16 og 65 år har svært ved at læse simple tekster. Ordblinde voksne er en del af denne gruppe. Hvordan ser det ud for dine medarbejdere? Er du leder, så kom til morgenmøde og hør bl.a., hvad to andre ledere har af værdifulde erfaringer.

Gruppefremlæggelse i undervisningen

Måske er du som leder ikke klar over, hvad der kan gøres for de medarbejdere, der har det svært med at læse og skrive – eller du finder det måske svært at tale om. For den enkelte medarbejder kan det også være følsomt at fortælle om egne udfordringer med at læse og skrive.

Kom og hør, hvad andre har gjort, og hvad du kan gøre som leder på morgenmøde i Salonen på KVUC den 3. oktober. Der er hjælp at hente, og det behøver faktisk ikke at være svært at gøre noget for at hjælpe medarbejderne på vej.

Morgenmødet er arrangeret i et samarbejde mellem: KVUC (Københavns Voksenuddannelsescenter), Vestegnen HF & VUC, HF & VUC Nordsjælland og Netværkslokomotivet. 

Programmet

7.30 - 8.00: Registrering og morgenmad

8.00 – 8.10: Velkomst v. Rektor Anita Lindquist, KVUC

8.10 – 8.30: Ordblindhed er nok et handicap, men kan vendes til en styrke v. Trafikchef Dan Meincke, Københavns Lufthavn

  • Dan Meincke fortæller sin egen historie med at håndtere ordblindhed – både som barn og i dag som trafikchef i Københavns lufthavn. Hvad har været hans drive i at nå hertil? Hvilke erfaringer og tilgange til jobbet har været en styrke i karriereforløbet og i ledelsesopgaven?

8.30 - 8.45: Erfaringer fra kompetenceløft af medarbejdere v. Direktør Niels Christian Koefoed, Nordsjællands Park & Vej

  • Niels Christian Koefoed fortæller om deres opkvalificeringsprojekt, hvor 130 medarbejdere blev testet og tilbudt undervisning. Hvordan motiverer man medarbejdere til dette? Og kan det overhovedet betale sig - kan det ses på bundlinjen?

8.45 – 9.15: Hjælpen er i lommen – brug din smartphone v. Ordblindementor Christian Bock, Ordblindementor.dk

  • Christian Bock er stærkt ordblind og kan ikke undvære sin smartphone. Se hvordan læse-skrive teknologi kan gøre hverdagen nemmere.

9.15 - 9.25: En smartphone og et kursus, tak v. Erhvervskonsulent Janus Hougaard; Vestegnen HF og VUC

  • Hør om mulighederne for at sende medarbejdere med læse-skrivevanskeligheder på kursus. Mulighederne er mange og gratis.

9.25: Tak for i dag

Tid og sted

Arrangementet finder sted torsdag d. 3. oktober 2019, kl. 8.00 – 9.30 i Salonen, lokale V025 på KVUC, Vognmagergade 8, 1120 København K.
Du kan også gå ind i Salonen fra hjørnet af Gothersgade og Sjæleboderne.

Tilmelding

Tilmeld dig ved at sende en mail til erhverv@kvuc.dk, senest d. 30. september. Deltagelsen er gratis.

Vil du vide mere? Kontakt:


Lotte Hüttel

Uddannelsesleder

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb