Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

HF-kursist: ”Studieturen til Barcelonas hjemløse skal give os et wake up call”

Philina Persson, der læser Socialrådgiverpakken på KVUC, har i forbindelse med et forløb om frivillighed i Samfundsfag, helt på eget initiativ organiseret en studietur til Barcelona for hele sit hold. De skal helt tæt på frivilliges arbejde med hjemløse. Hun vil gerne have at turen kan blive en øjenåbner, der kan ”ruske lidt op” i dem alle på holdet.

HF kursist studietur

I dag har ti kursister på Socialrådgiverpakken pakket en taske med lidt flere ting end, hvis de som sædvanligt skulle til undervisning på KVUC. De skal nemlig fire dage til Barcelona på studietur. Studieturen er en del af et forløb om frivillighed i samfundsfag. Turen er dog ikke en obligatorisk del af faget, men en tur som kursisterne på holdet selv har taget initiativ til.  

Eller det vil sige – de var alle enige om at det kunne være spændende at komme på en studietur, men selve planlægningen af turen kastede Philina fra holdet sig hurtigt over, da hun mærkede, at al den snak om studietur hurtigt kunne gå hen bare at blive ved snakken. 

Hele snakken om studietur var jo opstået under vores forløb om frivillighed i samfundsfag, hvor vi talte om, at det kunne være interessant at opleve, hvordan man arbejdede med frivillige i andre lande.

”Jeg tror, det virkede rigtig uoverskueligt for mange at få sådan en tur arrangeret. Hvor skulle vi hen, og hvad skulle vi egentlig helt præcis lave? Men så gik jeg i gang med at tænke – og så går der sjældent særligt lang tid før jeg får gjort noget ved tingene”, siger Philina med et stålsat blik og et skævt smil om munden. 

Fra Røde Kors til Den Spanske Ambassade

”Hele snakken om studietur var jo opstået under vores forløb om frivillighed i samfundsfag, hvor vi talte om, at det kunne være interessant at opleve, hvordan man arbejdede med frivillige i andre lande. Og Spanien har jo været virkelig hårdt ramt af den økonomiske krise og har også rigtig mange arbejdsløse. Det ledte mig til at tænke på, at der også godt kunne være et stort problem med ny-hjemløse”.

Philina begyndte at skrive rundt til alle mulige forskellige instanser for at få gode råd til, hvordan en studietur til Spanien med fokus på frivillighed og hjemløse kunne skrues sammen. Hun skrev f.eks. til Røde Kors, den danske ambassade i Spanien, den spanske ambassade i Danmark, venner og bekendte i Spanien og forskellige konsulater og organisationer i Danmark og Spanien. 

”Jeg har arbejdet en del inden for logistik-branchen tidligere, hvor jeg tit organiserede og planlagde arrangementer for mine medarbejdere, så jeg er vant til at ordne den slags korrespondancer”, siger hun. 

Til sidst får hun kontakt til en dansk mand, der har arbejdet og boet i Spanien i 20 år, og som har arrangeret mange skolerejser og studieture i Spanien. Sammen med ham får hun udvalgt to forskellige instanser, der arbejder med hjemløse, som holdet kan besøge – en kommunal afdeling i Barcelona og en frivillighedsorganisation, Assís med over 200 frivillige, der netop arbejder med hjemløse. 

Fire HF-studerende holder møde om studietur

Helt tæt på 

Men Philina understreger at de ikke blot skal høre på oplæg på studieturen: 

”Jeg har presset på i forhold til også at kunne komme til at tale med nogle fodfolk – altså frivillige, der arbejder på gaden med de hjemløse. Og jeg har også presset på i forhold til at komme til at tale med nogle af de hjemløse og nogle af dem, der også er blevet hjulpet ud af hjemløsheden. Og det har vi så fået lov til”.

Vi har netop valgt at tage til Spanien, fordi landet er særligt hårdt ramt i forhold til hjemløshed, så vi måske kan få nogle oplevelser, der kan ruske lidt op i os.

For selv om Philina ser frem til at høre oplæg fra de forskellige instanser, synes hun, det er mindst lige så vigtigt, at de kommer ud og ser, hvordan folk rent faktisk har det som hjemløse i Spanien, og hvordan de frivillige helt konkret arbejder med dem. 

”Vi har netop valgt at tage til Spanien, fordi landet er særligt hårdt ramt i forhold til hjemløshed, så vi måske kan få nogle oplevelser, der kan ruske lidt op i os. Her på Socialrådgiverpakken er det særligt vigtigt, at man får et bredt indblik i andre menneskers måder at leve på og opfatte verden på, så man er bedre rustet til at møde og rådgive de mange forskellige mennesker man møder som socialrådgiver”. 

”Jeg glæder mig virkelig til tale med de frivillige og særligt de hjemløse, som også kan give os et indblik i, hvad det betyder for dem, at der er nogle frivillige, der gider at hjælpe dem”, tilføjer hun. 

”Men det jeg glæder mig allermest til, det er altså bare at være sammen med min dejlige klasse og opleve det her sammen med dem”, understreger Philina med et smil. 

Philinas tre råd til at arrangere en studietur

  • Hold dig ikke tilbage med at henvende dig til forskellige instanser for at få hjælp.
  • Få sat nogle deadlines sammen med dine medkursister i forhold til rejsedato, betaling m.v. 
  • Få sikret at rammerne er i orden, når i ankommer i forhold til hotel, transport m.m. og alliér jer med stedkendte folk på selve turen. 

Læs mere

Nyhed

Storbyfysik er bare sjovere – derfor får kursisterne turpas til Tivoli

Beregn din fart, når du ryger ned af det gyldne tårn eller rundt i flyvemaskinerne i Vertigo. Bobler i rør foran restaurant Nimb, vægtberegning i Ball…

Læs mere
Nyhed

Branchedansk- og matematik skal bane vej for tosprogede

Nye, særligt designede forkurser til tosprogede i dansk og matematik kobler undervisningen direkte til de brancher, som de ønsker at arbejde i – og gø…

Læs mere
Nyhed

Historien om Vognmagergade 8

Torsdag den 5. oktober 2017, kan du på KVUC opleve udstillingen "Fra slum til oplysning". Her bliver du ledt tilbage i tiden til Vognmagergades mørke…

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb