Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

”Her ser lærerne ikke på mig som om jeg er et barn”

Therese Selchau droppede ud af gymnasiet med dårlige karakterer, men hun får nu høje karakterer på HF. Hun vil gerne læse medicin. På HF oplever hun, at lærerne behandler hende i øjenhøjde.

Ny reform HF kursist

Da Therese så et opslag på KVUC’s Facebookside, reagerede hun med det samme ved at skrive en kommentar: 

”HF Enkeltfag har været fantastisk for mig. Jeg droppede ud af gymnasiet, da jeg havde et gennemsnit på 4,9, hvilket jeg ikke syntes var godt nok. Jeg startede derefter på KVUC, hvor undervisningen er fantastisk, fordi elevernes og lærernes engagement er fantastisk. Jeg har nu et gennemsnit på 10,8 uden at gange op og regner stærkt med at starte på medicin til sommer. Så jeg synes, det er dybt latterligt, at de overhovedet overvejer, om HF skal være adgangsgivende. For mig var det en ny chance for at opnå det, jeg gerne vil i livet”. 

Hendes kommentar udspringer af den aktuelle politiske debat om, hvorvidt den 2-årige HF skal give adgang til de lange videregående uddannelser. 

For Therese var det ikke en succesoplevelse at gå på gymnasiet. Hun var simpelthen ikke klar til gymnasiet og havde for meget fravær og mest fokus på det sociale liv. 

”Jeg holdt pause et halvt år, inden jeg startede på HF Enkeltfag. Jeg skulle simpelthen bearbejde, hvad der var sket, for at komme videre. Jeg kommer fra en familie, hvor alle har lange uddannelser, og jeg havde simpelthen præstationsangst," fortæller hun. 

På KVUC bliver jeg også vurderet ud fra, hvad jeg kan, og ikke ud fra hvad lærernes måtte synes i deres årskarakterer. Det sætter jeg stor pris på.

For hende har undervisningen og oplevelserne på KVUC været helt anderledes end på gymnasiet. 

”Lærernes engagement er helt anderledes, og der lægges meget mere op til dialog og debat i klassen. Det er ikke som i gymnasiet, hvor det mest føltes som en forlænget folkeskole med stole på rækker. Eleverne her er også lidt ældre, og flere har selv valgt at være her og virker meget mere motiverede," siger Therese.  

Therese peger også på, at det med at tage HF mere intensivt som enkeltfag har været en rigtig god løsning for hende i stedet for at tage en masse fag samtidig 

Therese lægger meget vægt på, at hun på KVUC oplever, at hun af lærerne bliver behandlet ”på lige fod” frem for som et barn. I gymnasiet var det hendes oplevelse, at lærerne var lidt hævet over hende, og at de fx havde lyst til at give lektioner i livets gang.  

Lærernes engagement er helt anderledes, og der lægges meget mere op til dialog og debat i klassen.

”På KVUC bliver jeg også vurderet ud fra, hvad jeg kan, og ikke ud fra hvad lærernes måtte synes i deres årskarakterer. Det sætter jeg stor pris på," siger Therese.  

Therese er 21 år og færdiggør sin HF til sommer. 

Læs mere

Nyhed

HF kursister: Ikke rigtigt at devaluere værdien af den blå HF-hue

I de aktuelle forhandlinger om en ny gymnasiereform diskuteres det, om den nuværende adgang fra den 2-årige HF til de lange videregående uddannelser p…

Læs mere
Nyhed

Balletdansere sikrer deres fremtid på KVUC

Omkring hver femte af Det Kongelige Teaters professionelle danske balletdansere læser HF på KVUC. Den Kongelige Ballets ledelse bakker varmt op. At læ…

Læs mere
Nyhed

Rapport klar: Ny retning for forberedende uddannelser

Erfaringer og anbefalinger fra det 3-årige regionsprojekt UPGRADE er nu samlet i en ny rapport.

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb