Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

Forberedende forløb løfter unge fagligt og personligt

Bedre faglige resultater, større selvtillid og mere mod er nogle af de gevinster, som kursister har høstet af de forberedende undervisningsforløb UPGRADE. Det viser en evaluering af projektet gennemført af KORA. Målet er at få flere til at begynde på en erhvervsuddannelse. Det er sket for hver tredje kursist inden for et år efter, at de har afsluttet UPGRADE.

UPGRADE forløbene

Alt for mange unge får ikke begyndt på eller gennemført en kompetencegivende uddannelse. Og med reformen af erhvervsuddannelserne har elever siden august 2015 været mødt af krav om mindst karakteren 02 i dansk og matematik, hvis de ville uddanne sig til smed, frisør eller tømrer.

Men ikke alle unge, der er interesseret i en erhvervsuddannelse, opfylder det adgangskrav. Derfor har Region Hovedstaden og Københavns VUC gennemført et udviklingsprojekt på tre VUC’er i kredsene Nordsjælland, Vestegnen og Lyngby, hvor i alt 260 unge har deltaget i de forberedende undervisningsforløb UPGRADE.

KORA har haft til opgave at følge og evaluere projektets forløb.

Læs mere

Nyhed

Rapport klar: Ny retning for forberedende uddannelser

Erfaringer og anbefalinger fra det 3-årige regionsprojekt UPGRADE er nu samlet i en ny rapport.

Læs mere
Nyhed

AVU Online giver kursisten taletid

Et fleksibelt tilrettelagt forløb med en individuel uddannelsesplan kan være den bedste løsning for nogle kursister på den almene voksenuddannelse (AV…

Læs mere
Nyhed

De unges veje er ikke altid snorlige

Når Politiken spørger den 26. januar ”Hvad skal Peter gøre for at få andet end nederlag på cv’et” - så er svaret: Moderne og fleksibel voksenuddannels…

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb