Gå til sidens indhold
Om KVUC

Se alle nyheder

Branchedansk- og matematik skal bane vej for tosprogede

Nye, særligt designede forkurser til tosprogede i dansk og matematik kobler undervisningen direkte til de brancher, som de ønsker at arbejde i – og gør dermed undervisningen mere nærværende og praksisorienteret.

Branchedansk- og matematik

Vejen til erhvervsuddannelserne kan være svær for tosprogede. Det søger KVUC’s nye forkurser i branchedansk og –matematik at råde bod på. Kurserne er målrettet ledige, som skal i gang med AMU eller EUD, men som mangler kvalifikationer inden for matematik og dansk.

På kurserne undervises med følgende brancher i sigte: Bygningshåndværk, SOSU-området, Hotel og restaurant, Det grønne område, HK og rengøring.

For et sikre en tryg og nem overgang mellem forkurset og erhvervsskolerne, samarbejder vejledere fra KVUC med vejledere på erhvervsskolerne.

”Vi har tidligere haft gode resultater med at udbyde lignende kurser og har derfor valgt at videreudvikle tilbuddet på en måde, så forløbet kan tilpasses den enkeltes individuelle behov, ligesom der er mulighed for at blive optaget løbende med kursusstart hver mandag, fortæller KVUC’s vicerektor, Anita Lindquist. 

Undervisningen er tilrettelagt dels som klasse- og gruppeundervisning, dels som individuelt arbejde med tæt lærerdækning. I både dansk og matematik benyttes pc’er i undervisningen. Der er også mulighed for mentorstøtte.

”For et sikre en tryg og nem overgang mellem forkurset og erhvervsskolerne, samarbejder vejledere fra KVUC med vejledere på erhvervsskolerne. Det er derudover muligt at tilkøbe en mentor via mentorslusen ”Genvejen” på KVUC. Mento­ren giver kursisten ekstra støtte gennem forløbet”, fortæller Anita Lindquist. 

Ingrid Gellert solgte alt, hvad hun havde opbygget i Brasilien og rejste til Danmark. Efter et intensivt FVU-kursus på KVUC og grundforløb på Hotel- og Restaurantskolen knokler hun 14 timer om dagen for at få sin egen butik med brasilianske kager på skinner.

Læs hele Ingrids historie

Læs mere

Nyhed

Læreren Niels: Vi fejler alle sammen – det skal være rart at gå i skole

De første nyuddannede erhvervsassistenter fra KVUC bliver færdige til jul. Lærer Niels Bryld mener, at der på den nye ungdomsuddannelse er skabt et he…

Læs mere
Nyhed

Målrettet undervisning afgør flygtninges fremtid i Danmark

KVUC har indgået et samarbejde med firmaet Jobs Partner om at hjælpe flygtninge til vellykket integration i det danske samfund. Mandag d. 15. januar b…

Læs mere
Nyhed

Indvandrere lærer dansk på helt ny måde

”Gastro-dansk” er vejen frem. Tal fra Hotel- og Restaurationsskolen viser, at 70% af de kursister, der har været i fare for at ryge ud, men som har ge…

Læs mere
Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb