For samarbejdspartnere

Tilbage til oversigt

AFLYST - Temaeftermiddag om ordblindhed

I anledning af ordblindeugen i uge 40 inviterer Københavns VUC til en temaeftermiddag for vejledere og undervisere, hvor vi bl.a. sætter fokus på de fordelagtige, teknologiske hjælpemidler til ordblinde, og hvordan man som ordblind kan tackle bogstavsudfordringerne og sætte kurs mod uddannelse.


Ordblindhed sætter for mange en stopper for uddannelsesønsker og fremtidsdrømme. Sådan behøver det dog ikke være! Kom med til temaeftermiddag på KVUC, hvor vi opdaterer dig på de gratis it-hjælpemidler, som kan gøre hverdagen for ordblinde meget nemmere.

Derudover får vi besøg af forfatter og foredragsholder Jesper Sehested, som selv er ordblind. Han vil fortælle om, hvordan man som barn og ung ordblind overkommer udfordringerne med bogstaverne og sætter kurs mod uddannelse. Jesper viser, at alle ordblinde kan opnå deres drømme med den rigtige indstilling til deres udfordringer og fokus på styrker frem for de drillende bogstaver. Med 71 fejl i diktat i 9. klasse, begyndte Jesper selv en rejse, der har bragt en uddannelse såvel som forfatterskab med i bagagen.

Du kan læse hele programmet for eftermiddagen nederst på denne side. 

Praktiske informationer

Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning skal tilmelding ske senest onsdag d. 23. september. Grundet afstandskrav er der et begrænset antal pladser. Tilmeld derfor dig og dine kolleger i god tid for at være sikre på at få plads.

Temaeftermiddagen finder sted på Københavns VUC tæt på Nørreport station. Salonen (lokale V025) findes i stueetagen i Vognmagergade 8, 1120 København K. Der er mulighed for at bruge indgangen direkte til Salonen på hjørnet af Gothersgade og Sjæleboderne.

Vi håber, at du og dine kollegaer har lyst til at bruge jeres eftermiddag i Salonen på KVUC og blive klogere på dagens tema.

Afviklingen af arrangementet sker i fuld overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes regler og retningslinjer. Hvis du føler dig dårlig tilpas på dagen, bedes du blive hjemme.

Dagens program

 • 13.30: Sandwich og drikkevarer

 • 14.00-14.10: Velkomst v. Anne-Mette Rasmussen, Uddannelseschef
  Hvorfor sætter vi fokus på ordblindhed?

 • 14.10-14.30: Læse- og skriveteknologi v. LST-vejleder Karsten Jepsen
  Moderne teknologi kan gøre hverdagen nemmere for ordblinde. Der findes en lang række gratis apps og programmer, som kan downloades frit. Bliv opdateret på mulighederne og se, hvordan de virker.

 • 14.30-14.50: Sådan gør vi på KVUC
  Mød et panel bestående af underviser, vejleder og kursist, og hør om deres hverdag og overvejelser om uddannelse.

 • 14.50-15.00: Pause

 • 15.00-16.00: Et liv som ordblind v. Jesper Sehested; ordblind, forfatter og foredragsholder
  Jesper viser, at alle ordblinde kan opnå deres drømme med den rigtige indstilling til deres udfordringer med et fokus på styrker frem for de drillende bogstaver. Med 71 fejl i diktat i 9. klasse begyndte Jesper selv en rejse, der både gav en uddannelse og et forfatterskab i bagagen.

 • 16.00: Afrunding og tak for i dag

Du er meget velkommen til at blive lidt længere, da der vil være mulighed for at møde vejledere fra vores tilbud til ordblinde.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb