For samarbejdspartnere

Tilbage til oversigt

Ordblindhed - Ingen hindring

KVUC inviterer til virtuel Morgen i Salonen for vejledere, undervisere og andre interesserede. Fokus er denne gang på, hvordan ordblinde med den rigtige hjælp og vejledning kan tackle bogstavsudfordringerne og sætte kurs mod uddannelse.

Kursist holder møde med en vejleder

I efteråret måtte Københavns VUC desværre aflyse temaeftermiddagen om ordblindhed pga. Corona-restriktionerne, men vi gentager nu programmet som et webinar.

Ordblindhed sætter for mange en stopper for uddannelsesønsker og fremtidsdrømme. Sådan behøver det dog ikke at være! Kom med til dette gratis webinar og bliv klogere på, hvordan man som ordblind kan tackle udfordringerne og opnå sine ønsker om uddannelse.

Vi opdaterer dig på de gratis IT-hjælpemidler, som kan gøre hverdagen for ordblinde meget nemmere. Desuden sætter vi fokus på, hvad du som vejleder og underviser skal være opmærksom på, når du skal hjælpe ordblinde videre.

Derudover får vi besøg af forfatter og foredragsholder Jesper Sehested, som selv er ordblind. Han vil fortælle om, hvordan man som barn og ung ordblind overkommer udfordringerne med bogstaverne og sætter kurs mod uddannelse.

Fra 71 fejl i diktat til uddannelse … og nu forfatter

Jesper Sehested fra www.etlivsomordblind.dk viser, at alle ordblinde kan opnå deres drømme med den rigtige indstilling til deres udfordringer med et fokus på styrker frem for de drillende bogstaver. Med 71 fejl i diktat i 9. klasse begyndte Jesper selv en rejse, der både gav en uddannelse og et forfatterskab i bagagen.

Jesper Sehested

Praktiske informationer

Deltagelse i webinaret er gratis. Det er dog nødvendigt at tilmelde sig for at modtage et mødelink til Microsoft Teams, som udsendes til alle tilmeldte dagen før arrangementet.

Deadline for tilmelding er d. 26. april kl. 12.00.

Tilmeld dig

For at vi har overblik over, hvem og hvor mange, der deltager i webinaret, henstiller vi til, at mødelinket ikke deles med andre, uden at disse har tilmeldt sig via tilmeldingsformularen.

Program

 • 9.00-9.05: Velkomst
  Hvorfor sætter vi fokus på ordblindhed?

 • 9.05-10.05: Et liv som ordblind v. Jesper Sehested: Ordblind, forfatter og foredragsholder
  Jesper viser, at alle ordblinde kan opnå deres drømme med den rigtige indstilling til deres udfordringer og fokus på styrker frem for de drillende bogstaver. Med 71 fejl i diktat i 9. klasse begyndte Jesper selv en rejse, der både gav en uddannelse og et forfatterskab i bagagen.

 • 10.05-10.15: Pause

 • 10.15-10.35: Læse- og skriveteknologi v. LST-vejleder Karsten Jepsen
  Moderne teknologi kan gøre hverdagen nemmere for ordblinde. Der findes en lang række gratis apps og programmer, som kan downloades frit. Bliv opdateret på mulighederne og se, hvordan de virker.

 • 10.35-10.55: Rollen som vejleder v. Ina Iversen, Ordblindekoordinator
  Hvad skal du som vejleder være opmærksom på? Og hvordan hjælper du ordblinde videre?

 • 10.55-11.00: Farvel og tak for i dag.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb