Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Spansk beg. A

Læs Spansk begynder på A-niveau

På Spansk beg. A får du viden om kultur, historie og samfundsforhold i Spanien og andre spansktalende områder gennem bl.a. tekst, film og musik. Du lærer også at forstå talt og skrevet spansk fra forskellige områder, og at udtrykke dig mundtligt og skriftligt. 

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Spansk beg. A?

  På Spansk beg. A lærer du om kultur, historie og samfundsforhold i Spanien og Latinamerika gennem bl.a. tekst, film og musik 

  Undervisningen er organiseret i 3-6 emner, hvor vi opbygger et ordforråd til hvert emne og læser korte tekster, sangtekster, og ser dokumentarer og film på spansk. På denne måde lærer du at forstå talt og skrevet spansk fra forskellige områder. Et eksempel på et emne kunne være familiestrukturer i Spanien og Latinamerika. 

  Du lærer også at udtrykke dig mundtligt og skriftligt på spansk om de emner, vi læser om. På denne måde lærer du at kommunikere, så du bliver forstået og får viden om spansk grammatik. Det betyderat du vil kunne tale et nogenlunde korrekt spansk.

  Du lærer også at arbejde nogenlunde systematisk med sproget, så du kan tale om et emne med egne ord, og du udvikler strategier for at kommunikere på en simpel, men effektiv måde. Her er det vigtigt at benytte relevante hjælpemidler, såsom ordbog og grammatik.

  Læreplan for Spansk beg. A

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Spansk beg. A
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Spansk beg. A?

  Spansk beg. A afsluttes med en mundtlig og en skriftlig eksamen. Den mundtlige eksamen  varer ca. 30 minutter. Du har ca. 60 minutters forberedelsestid. Den skriftlige eksamen varer 4 timer.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen skal du vise, at du kan læse og forstå en spansk tekst. Du skal fremlægge og samtale om teksten på et rimeligt korrekt spansk. Du skal yderligere kunne referere til emner behandlet i undervisning og vise, at du kan samtale på spansk om almene emner med udgangspunkt i et billede. Du skal også vise at du har viden om kultur i de spansktalende områder.

  Om den skriftlige eksamen

  Til den skriftlige eksamen skal du vise, at du kan skrive et rimeligt fejlfrit og flydende spansk med udgangspunkt i det tekstmateriale, du får udleveret.

  Eksamen består af en delprøve 1 uden hjælpemidler (1 time) og en delprøve 2(3 timer) med hjælpemidler.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Spansk beg. A?

  Du kan følge Spansk beg. på A-niveau, hvis du har gennemført Spansk beg. på B-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb