Innovation C

Læs Innovation på C-niveau

På Innovation C lærer du, hvad det vil sige at være selvstændig og at komme fra en idé til et færdigt produkt. Faget beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner, og du kommer til at arbejde med, hvorfor innovation er vigtig for samfundet.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Innovation C?

  Drømmer du om at starte egen virksomhed eller blive bedre til at komme i gang med projekter?

  Vi lever i en tid, hvor store og alvorlige problemer fylder meget. Store problemer kræver kollektiv handling, men det kræver næsten altid, at der er nogle, der går forrest og anviser vejen.

  Uanset, om du vil være bedre klædt på til at springe ud som iværksætter, starte klimahandlinger eller planlægge en festival, skal du blive klar over hvad du leverer, hvem, der skal benytte sig af dit produkt, service eller fest, og hvordan du kommer godt mod mål.

  På Innovation C får du mulighed for at styrke dine evner til at skabe nye ting og til at styrke din foretagsomhed. Innovation C handler om at kunne få en idé og arbejde systematisk med at gøre den konkret. Det handler ikke nødvendigvis om at skulle lave den helt nye og banebrydende opfindelse, men mere om at kunne tage initiativ til at gøre noget, som giver værdi for andre.

  Når man udvikler et nyt produkt eller en service, ønsker man at nye kunder skal bruge/købe det – uanset om det er en app, en telefon eller en festival. For at det kan ske, er der mange ting, man skal gøre. Man skal fx få en idé til et produkt, man skal udvikle produktet, og man skal undersøge, hvordan det kan produceres, og om det findes i forvejen, og hvordan man reklamerer ford et. Alt dette lærer du i Innovation C.

  Faget beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner. Du kommer også til at arbejde med, hvorfor innovation er vigtig for samfundet.

  På faget lærer du kreative processer til at udvikle nye idéer, men det der fylder mest er, at du skal øve dig i at få ting til at ske. Formålet er at fremme din evne til at arbejde systematisk og kreativt med idéudvikling som et fundament for såvel opstart af egen virksomhed som nonprofitorganisation.

  Læreplan for Innovation C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Innovation C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Innovation C?

  Innovation C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du 30 min. forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Den mundtlige eksamen tager udgangspunkt i en udleveret case med en innovationsfaglig problemstilling, samt en perspektivering til en case du har arbejdet med i undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Innovation C?

  Du kan følge Innovation på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb