Historie A

Læs Historie på A-niveau

I Historie A lærer du om fortidige forhold og beskæftiger dig med, hvordan mennesker har levet under forskellige vilkår gennem tid frem til i dag. På faget vil du blive introduceret for mere historieteori og for flere forskellige metodiske tilgange til arbejdet med fortiden og vores brug af den.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Historie A?

  I Historie A lærer du om fortidige forhold og beskæftiger dig med, hvordan mennesker har levet under forskellige vilkår gennem tid frem til i dag. Faget giver viden og kundskaber om fortidige begivenheder, og den måde verden har udviklet sig på frem til i dag. I Historie på A-niveau vil du blive introduceret for mere historieteori og for flere forskellige metodiske tilgange til arbejdet med fortiden og vores brug af den.

  Historiefaget handler også om identitet for individer og fællesskaber. Hvordan forstår vi os selv og hvilke historier bygger vi som samfund og individer vores identitet op omkring? I dag blive vores historiebevidsthed formet af en lang række forskellige faktorer fx turistrejser, historiske film, tv-serier, computerspil, museer, tegnefilm, debatprogrammer og nyhedsmedier. Derfor tager vi alle former for historieformidling alvorligt. I historiefaget er fortiden levende og du vil blive opmærksom på at vores opfattelse af fortiden hele tiden ændrer sig. 

  Du vil komme til at arbejde med 3-4 forskellige forløb hvoraf ét vil have hovedvægten på perioden før år 500 og ét vil have hovedvægten efter år 1900.  

  Læreplan for Historie A

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Historie A
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Historie A?

  Historie A afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du 90 min. forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen trækker du 3-5 siders ukendt materiale, inden for et af de forløb du har arbejdet med. Med udgangspunkt i materialet og undervisningen skal du opstille et par problemstillinger, som du fremlægger og besvarer under selve eksaminationen. Det er vigtigt, at du kan arbejde kildekritisk og analytisk. Materialet vil typisk både omfatte kilder fra de historiske perioder du har arbejdet med og moderne holdningsprægede tekster.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Historie A?

  Du kan følge Historie på A-niveau, hvis du har gennemført Historie på B-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb