Gå til sidens indhold
Fransk beg. B

Læs Fransk begynder på B-niveau

I Fransk beg. B kommer du til at arbejde med alle fire sprogfærdigheder, så du bliver i stand til både at læse og skrive og forstå og tale fransk. Derudover kommer du også til at få indblik i hvordan franskmænd lever, deres kultur og historie.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Fransk beg. B?

  I Fransk beg. kommer du til at arbejde med alle fire sprogfærdigheder, så du bliver i stand til både at læse og skrive og forstå og tale fransk. 

  Undervisningen tager udgangspunkt i et begyndersystem, som gradvist opbygger dit ordforråd, træner din udtale og giver dig kendskab til grammatik, så du ret hurtigt bliver i stand til at føre en samtale på et enkelt franskAlle skal tale så meget som muligt, og dette sikres gennem en varieret undervisningsform, hvor alle skal deltage aktivt for at læring kan finde sted. Der vil være meget få læreroplæg, men meget og vigtigt arbejde mellem dig og dine medkursister.

  Efter begynderfasen organiseres arbejdet i læsning af 3 emner, der kan bestå af forskelligartede tekster som f.eks noveller, tegneserier, poesi og sange, musikvideoer, film, billeder m.m. Et emne kan fx være: Opvækst i en fremmed kultur/ Familiekonflikter.  

  På Fransk beg. B kommer du også til at øge din forståelse for kultur i en bred forstand. Du får indblik i hvordan franskmænd lever, deres kultur og historie, og du kommer til at læse tekster fra fransksprogede lande i fx Afrika og fra Canada.  

  Læreplan for Fransk beg. B

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Fransk beg. B
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Fransk beg. B?

  Fransk beg. B afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 30 min. Før eksamen har du én times forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til eksamen skal du vise, at du kan forstå hovedpunkterne, når der tales i et enkelt fransk og at du kan kommunikere på et enkelt og sammenhængende fransk.

  Du trækker et ukendt billede og en ukendt tekst på ½ normalside. Billedet skal skabe udgangspunkt for en almen samtale på ca. 5-8 minutter. Derefter skal du referere den ukendte tekst og relaterer den til andre tekster, film etc. fra undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Fransk beg. B?

  Du kan følge Fransk beg. på B-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du taget faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb