Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Fransk beg. B

Læs Fransk begynder på B-niveau

I Fransk på beg. B-niveau opbygger du et basalt ordforråd og kendskab til fransk sprog og grammatik, så du kan kommunikere på fransk. Du lærer at skrive, læse, forstå og tale fransk. Du får samtidig viden om kultur, historie og samfundsforhold i Frankrig og andre fransktalende lande.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Fransk beg. B?

  I Fransk beg. B opbygger du et basalt ordforråd og kendskab til fransk sprog og grammatik, så du kan kommunikere på fransk på et enkelt sprog. Du lærer at skrive, læse, forstå og tale fransk. Du får samtidig viden om kultur, historie og samfundsforhold i Frankrig og andre fransktalende lande.

  Undervisningen tager udgangspunkt i en begynderfase, hvor du gradvist opbygger dit ordforråd, træner din udtale og får kendskab til grammatik, så du  hurtigt bliver i stand til at føre en samtale på et enkelt fransk. Alle skal tale så meget fransk som muligt. Det sikres gennem en varieret undervisningsform, hvor alle skal deltage aktivt. Der vil være meget få læreroplæg, men meget og vigtigt samarbejde mellem dig og dine medkursister.

  Efter begynderfasen arbejdes der med 3-5 emner, der kan bestå af forskellige tekster som f.eks. noveller, tegneserier, digte, sange, musikvideoer, film og billeder. Et emne kan f.eks. være kærlighed, familieliv eller venskab. 

  Læreplan for Fransk beg. B

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Fransk beg. B
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Fransk beg. B?

  Fransk beg. B afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer ca. 30 min. Der er ca. én times forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til eksamen skal du vise, at du kan forstå hovedpunkterne, når der tales i et enkelt fransk og at du kan kommunikere på et enkelt og sammenhængende fransk.

  Du trækker et ukendt billede og en ukendt tekst på ½ side. Du skal samtale på fransk om almene emner med udgangspunkt i billedet og vise, at du har viden om kultur i Frankrig og andre fransktalende lande om billedet i 5-8 minutter. Derefter skal du referere den ukendte tekst og relatere den til de andre tekster, film, etc., som du har arbejdet med i undervisningen.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Fransk beg. B?

  Du kan følge Fransk beg. på B-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb