Chat with us, powered by LiveChat Gå til sidens indhold
Fransk beg. A

Læs Fransk begynder på A-niveau

I Fransk beg. A kommer du til at arbejde videre med dine kompetencer til at læse, skrive, forstå og tale fransk. Derudover skal du lære mere om kultur, historie og samfundsforhold i Frankrig og andre frankofone lande som f.eks Belgien, Algeriet og Canada.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Fransk beg. A?

  I Fransk beg. A kommer du til at arbejde videre med dine kompetencer i at læse, skrive, forstå og tale fransk. Derudover skal du lære mere om litteratur, historie, kultur og samfundsforhold i Frankrig og andre frankofone lande som f.eks Belgien, Algeriet og Canada. Der vil fortsat være fokus på grammatik, ordforråd samt mundtlig og skriftlig kommunikation, som står centralt i undervisningen.

  Undervisningen er varieret og foregår i størst muligt omfang på fransk. Der vil være en del par- og gruppearbejde for at sikre, at du får talt så meget fransk som muligt. 

  På Fransk beg. A organiseres undervisningen i 6 emner. Det kan være emner som f.eks. L’écoleVivre entre deux cultures og Les Sans-Domicile FixeVi læser forskelligartede tekster som f.eks. noveller, digte, tegneserier, blogs og artikler samt arbejder med musik, musikvideoer, billeder, film m.m. 

  Læreplan for Fransk beg. A

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Fransk beg. A
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Fransk beg. A?

  Fransk beg. A afsluttes med en mundtlig og skriftlig eksamen. Den mundtlige eksamen varer ca. 30 minutter. og der er ca. en times forberedelsestid. Den skriftlige eksamen varer 4 timer.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen skal du vise, at du kan forstå hovedindholdet, når der tales fransk, og at du kan kommunikere på et klart og nogenlunde flydende fransk.

  Du trækker en ukendt tekst på ca. 1 side og et ukendt billede. Du skal samtale på fransk om almene emner i ca. 10 minutter med udgangspunkt i billedet og vise, at du har viden om kultur i Frankrig og andre fransktalende lande. Derefter skal du præsentere den ukendte tekst og relatere den til andre tekster, film etc. som du har arbejdet med i undervisningen.

  Om den skriftlige eksamen

  Den skriftlige eksamen består af to dele. Første del varer 1 time og er uden hjælpemidler. Her testes du i læsefærdighed, ordforråd, tekst- og grammatisk forståelse samt sprogproduktion. Anden del varer 3 timer og er med hjælpemidler. Her fokuseres der på tekstforståelse og tekstproduktion. Du skal skrive enten et læserbrev, en mail eller en artikel på ca. ca. 250 ord med udgangspunkt i tekstmaterialet.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Fransk beg. A?

  Du kan blive optaget på Fransk beg. på A-niveau, når du har gennemført Fransk beg. på B-niveau.

  Derudover skal du opfylde de almindelige krav til den uddannelse, du tager faget på.

Vælg kurv

Vælg den uddannelse du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb