Filosofi C

Læs Filosofi på C-niveau

I Filosofi C diskuterer og beskæftiger du dig med spørgsmål om samfundet, bevidsthed, etik, moral og meget mere. Du får kendskab til filosofiske begreber og metoder, og du vil blive bedre til at forstå andre menneskers tilgang til verden, samt argumentere for dine egne holdninger.

 • Indhold og læringsmål

  Hvad lærer jeg i Filosofi C?

  Kan en computer tænke? Har den bevidsthed? Skal vi tage hensyn til de dyr vi spiser? Er det overhovedet i orden at spise dyr? Hvordan skal et samfund indrettes for at det er retfærdigt? Er uddannelse vigtig? Må du bruge din døde mosters nyre? 

  Det er spørgsmål af denne art du kommer til at beskæftige dig med og diskutere i Filosofi C.  

  Flere af disse spørgsmål er blevet diskuteret helt tilbage fra før Kristi fødsel. Platon, der regnes som grundlæggeren af den vestlige verdens filosofi, levede fx omkring 400 før vores tidsregning. Selvom en del af de tekster vi læser ikke vil være helt nye, så vil deres indhold være aktuelt og relevant for dig. Du vil ved at læse og arbejde med disse tekster få et kendskab til filosofiske begreber og metoder, som vil hjælpe dig til at få struktur på dine tanker og forstå andre menneskers tilgang til verden. Ved at få kendskab til andres argumentationer vil du samtidig blive bedre til at argumentere for dine egne holdninger.  

  Læreplan for Filosofi C

  Du kan få mere information om fagets indhold og læringsmål i læreplanen, der findes på emu.dk.

  Gå til læreplan for Filosofi C
 • Eksamen

  Hvordan foregår eksamen i Filosofi C?

  Filosofi C afsluttes med en mundtlig eksamen, der varer 24 min. Før eksamen har du 48 min. forberedelsestid.

  Om den mundtlige eksamen

  Til den mundtlige eksamen, trækker du et eksamensspørgsmål. Eksamensspørgsmålet består af uddrag af tekster, der er blevet gennemgået i undervisningen. Sammen med disse tekster får du også en lille tekst, du ikke kender, men som handler om det samme emne. Til selve eksaminationen skal du lave en gennemgang af teksterne ud fra de spørgsmål, du har fået til dem. Du starter med at fremlægge og derefter taler vi sammen om teksterne og det filosofiske emne, som de handler om.

 • Optag

  Hvad kræver det at blive optaget på Filosofi C?

  Du kan følge Filosofi på C-niveau, hvis du opfylder de almindelige krav til den uddannelse, du taget faget på.

Vælg den uddannelse, du er i gang med at tilmelde dig.

Tilmelding til HF, AVU og FVU
HF - Gymnasial uddannelse
AVU - 9. og 10. klasse for voksne
FVU - Læse, skrive og regne
Tilmelding til GS
GSK - Gymnasiale suppleringskurser
SOF - Supplerende overbygningsforløb